Raikkonen, pole position la Monza în fața lui Vettel! Hamilton și Bottas ocupă a doua linie a grilei

de Daniel Popescu
Sambata, 01.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen l-a învins pe Sebastian Vettel în lupta pentru pole position în Marele Premiu al Italiei, în timp ce Mercedes a monopolizat a doua linie a grilei de start prin Lewis Hamilton și Valtteri Bottas.

Ferrari și-a respectat statutul de favorită în calificările pentru Marele Premiu al Italiei din fața propriilor suporteri, însă surpriza a venit din partea lui Kimi Raikkonen.

Pilotul finlandez a fost cronometrat cu 1:19.119 și va pleca din pole position pentru prima oară după cursa de la Monaco din sezonul precedent. Raikkonen a reușit astfel să-l învingă cu numai 0.161 secunde pe coechipierul sau Sebastian Vettel, considerat principalul favorit al sesiunii. De asemenea, acesta este primul pole position obținut de Ferrari la Monza după cel realizat de Fernando Alonso în sezonul 2010.

Lewis Hamilton a sperat să producă o surpriză, însă a fost nevoit să se mulțumească cu locul 3 după ce a fost mai lent cu numai 0.175 secunde față de Raikkonen și cu numai 0.014 secunde comparativ cu Vettel. Valtteri Bottas îl va acompania pe britanic în a doua linie a grilei, însă finlandezul nu a contat în lupta pentru pole și a fost mai lent cu o jumătate de secundă. 

În spatele plutonului fruntaș, Max Verstappen (Red Bull) a ocupat locul 5 și îl va avea alături pe Romain Grosjean (Haas), în timp ce Carlos Sainz (Renault) va lua startul de pe locul 7 și va fi urmat de Esteban Ocon (Force India), Pierre Gasly (Toro Rosso) și Lance Stroll (Williams).

Fernando Alonso a stabilit doar al 13-lea timp pentru McLaren, în timp ce Sergio Perez a fost cel mai sonor nume care a fost eliminat în prima parte a calificărilor, stabilind doar al 16-lea timp.

Pilotul echipei Force India va urca însă două poziții pe grila de start, ca urmare a penalizărilor suferite de Nico Hulkenberg și Daniel Ricciardo.

Cei doi nu au efectuat niciun tur cronometrat în a doua parte a calificărilor, întrucât amândoi au optat pentru numeroase schimbări la unitatatea de propulsie furnizată de Renault, astfel că vor ocupa ultima linie a grilei de start. Hulkenberg ar fi primit oricum 10 poziții de penalizări pentru provocarea accidentului din primul tur al cursei precedente de la Spa-Francorchamps.

Italia - Rezultate Calificări: 

Comentarii (34)

  • Dupa ce fanii britanici l-au huiduit pe Vettel la Silverstone, dar mai ales la Hockenheim, fanii italieni l-au huiduit pe Hamilton... Sa vedem daca Hamilton merge pe "tricks" la conferinta de presa...
    9 2
  • Acum KImi are cel mai rapid tur din F1 ever.
    25 2
  • Cum ziceam, 1-2 Ferrari. Maine Vettel il depaseste la start pe Kimi, pentru ca evident e mai bun, sau la boxe nu-i gasesc rotile la finlandez si cam asta o sa fie spectacolul.
    19 16
  • @VitelulCabrat: Eu nu sunt chiar atat de sigur ca Raikkonen o sa fie depasit de Vettel, si nu cred ca vor folosi ordine de echipa.

    Oricum ambii piloti Ferrari au facut o treaba foarte buna astazi, realmente aplauze pentru amandoi! Vettel a mers bine, Raikkonen la fel, dar cu un mic tow. Sper ca maine sa faca o treaba excelenta, avem nevoie de un rezultat perfect.
    13 7
  • Vettel initial se bucura pentru pole si cand a fost anuntat ca e P2 s-a suparat brusc, ca o femeie parasita la altar :))
    In vreo 74 de curse in care au fost coechipieri pana acum Vettel si Kimi, finlandezul s-a calificat in fata germanului de vreo 23 de ori, daca am numarat bine si nu am sarit peste vreuna. Norocul lui Kimi ca in calificari nu se dau ordine de echipa :))
    In fine, sunt 20 si ceva. Toata statistica aici, numarati-le si voi: http://www.statsf1.com/en/sebastian-vettel/coequipier-detail.aspx?p1=1474&p2=758
    Dar din 4 curse la Monza, in 3 dintre ele Kimi s-a calificat in fata lui Vettel - 2015, 2017, 2018. Ii place Monza lui Kimi, dar nu va fi lasat sa castige.
    19 8
  • Va fi un start interesant .Vettel o sa incerce sa-l depaseasca pe kimi si Hamilton pe Vettel si pe Kimi..
    4 4
  • Cu toate astea ar fi frumos sa castige Kimi maine.Au fost mai buni,ok maine e cursa si se pot intampla maine.Cea ce a facut Alonso urat e putin spus.Si-a anuntat retragerea iar acum nu-l mai intereseaza foarte mult ce se intampla pe circuit.OK poate e normal dupa ani de frustrare.Dar e lipsa de respect pentru cei aflati pe circuit.Magnussen avea toate sansele sa intre in Q3.Dar a fost incurcat intr-unul din cele mai nesimtite,josnice si nesportive manevre posibile.
    15 6
  • Serban
    Diferența reală dintre Ferrari și Mercedes este, după părerea mea, cea dintre Kimi și Bottas, adică 0,5 sec. La ora actuală Mercedes este ținută acolo, în față și la bătaie, doar de talentul lui Hamilton.
    Aș vrea ca Ferrari să fie imparțiali în acest GP, să nu-l transforme pe Kimi într-un Bottas 2, adică wingman pe față, iar cel mai bun să câștige. Din păcate interesele sunt prea mari și n-o să se întâmple. Dar dacă Vettel îl va depăși pe Kimi pe pistă și pe bune ...
    13 9
  • @lol vreo 4 ani Vettel a fost huiduit la Monza. Acum astia care il aplauda sunt aceleasi persoane care prin 2011 il huiduiau.
    In Italia nu e vorba ca sunt fani Vettel, sunt fani Ferrari. Daca citesti si pe forumuri italienii il simpatizeaza mai mult pe Raikkonen decat pe Vettel. In Anglia insa, aia erau fani Hamilton, deh britanic.
    13 0
  • *Se poate intampla orcie
    2 3
  • Pai ai si varianta de rezerva, daca nu-l depaseste, il faulteaza pe Kimi la boxe. Daca maine nu ploua, sau nu are probleme cu masina, Vettel va castiga fara greturi.
    Intr-o lume ideala nu ar exista ordine de echipa, dar sunt sigur ca daca Bottas era in fata lui Hamilton, tot acum in partea a doua a campionatului, ordinele existau si la ei. Din punctul de vedere al echipelor e solutia optima, dar pentru o Formula 1 care si asa duce lipsa de spectacol de foarte mult timp, ordinele de echipa sunt moartea pasiunii.
    6 5
  • @Ferr1: Nu ma deranjeaza ca fanii Ferrari il plac pe Raikkonen mai mult, este ultimul campion cu Ferrari pana la urma. Probabil de aia ii urasc fani britanici. Ah... de fapt britanicii ii urasc pe amandoi... Sper sa nu-i ofere un contract lui Raikkonen pana la finalul sezonului pentru ca vad ca isi face treaba foarte, si la asta ma asteptam de la inceputul sezonului... 2014.

    Imensa emotia cand au trecut ambele masini Ferrari linia de sosire!!!
    10 2
  • @Serban: Cu sau fara "tow"? Merge si trenulet, daca vrei :P Bottas i-a oferit tow lui Hamilton, Hamilton i-a oferit lui Vettel (fara sa vrea) iar Vettel i-a oferit lui Raikkonen (cu sau fara voia lui). Evident fanii Mercedes o sa zic ca "tow-ul" asta nu conteaza dar deh stim toti ca conteaza, mai ales la Monza. Ca-i Raikkonen in fata, ca-i Vettel in fata, eu sunt bucuros oricum, maine sper sa faca o cursa frumoasa, avem nevoie de victorie si puncte, multe puncte. Castiga Raikkonen, foarte bine o sa fiu super bucuros, castiga Vettel, o sa fiu super bucuros :P
    9 3
  • Serban
    @Chul
    Până acum Alonso și-a ținut caracterul infect departe de pistă. Acum a început să și-l reverse și acolo. Urât iese din scenă specimenul, atât de urât, încât peste doi-trei ani o să-și aducă aminte de el doar statisticile !
    10 7
  • @ferr, tu ai ramas cu sechele din perioada in care Vettel il facea praf pe Alonso pe unde-l prindea. Noroc ca se retrage si poate te reorientezi si tu catre alte sporturi. In alta ordine de idei, daca nu-i ploaia, e Raikkonen. Acum vad ca sunt unii care nu prea-s de acord cu ordinele de echipa, dar ele sunt necesare. Ar trebui sa fie o noapte lunga la Ferrari, ar trebui sa se discute si Raikkonen sa stie ce are de facut maine. Chiar nu cred ca tre' sa mai asistam la episoade ca cel de la Hockenheim cand el voia musai sa i se spuna sa se dea la o parte din fata lui Vettel.
    5 10
  • Face si Kimi o cursa buna tot anul, aia care trebuie, inainte sa semneze contractul.
    8 8
  • Serban
    @5&7
    Acum nu mai discutăm de calificări, discutăm de ce-o fi mâine. Kimi nu este deloc renumit pentru starturi reușite, până în primul viraj sunt circa 600 m din câte am înțeles, Vettel este pe partea murdară, așa că nimic nu este bătut în cuie, până și Hamilton poate fi lider in primul viraj. Importantă este ordinea trecerii liniei de sosire, iar pentru mine, ca fan Ferrari, ideal ar fi ca ea să fie 1. Vettel, 2. Kimi. Mă îndoiesc însă foarte tare că Kimi va reuși să stea treaz toată cursa, după cum știm cu toții, undeva pe la mijloc trebuie să-și facă somnul de frumusețe ...
    5 17
  • Atractia weekendului a fost in garajul Ferrari. Pfuaiii, acolo daca eram ... Doamna Raikkonen impartea pupicuri celor prezenti. :)))




    Iau primul avion spre Italia si ma infiltrez in garajul Ferrari. Poate castiga Kimi maine. Doamne ajuta!
    16 3
  • @bwoah
    Ha, ha, cred ca semnarea contractului va depinde de cat de bine o sa piloteze : foarte bine, sau suficient de bine ?
    2 3
  • Asa Kimi - le-ai aratat cum se face. Maine in cursa, stii ce ai de facut - il lasi pe Vettel sa te depaseasca si apoi il blochezi pe Hamilton. Cat despre ordine de echipa, nu e cazul - Kimi stie ce are de facut.
    2 0
  • Raikkonen la Mclaren in 2019! Tocmai ce s-au inteles, dupa Singapore va fi anuntul oficial.........LoL Fake news :)
    1 0
  • bravo kimi!!! stim ca esti cel mai bun.

    in sfarsit nu te-au mai sabotat suficient.
    12 3
  • GrosJan
    https://www.youtube.com/watch?v=SAPG4y-4fYM
    0 0
  • GrosJan
    E un detaliu care face ca masina din 2004 sa fie mai rapida ... cu pneurile potrivite. Masina actuala are pneuri slick 100% si sunt si mai moi. Pneurile singure aduc secunde bune in imbunatatirea timpului pe tur.
    1 0
  • @kimi, Kimi nu e sabotat niciodata in calificari, intai de toate trebuie ca echipa sa scoata un rezultat foarte bun si daca il pot tine pe Lewis pe locul 2, cu atat mai bine. Insa, Kimi la inceput de cursa intotdeauna doarme si mai apoi forteaza, acum sincer cred ca va forta un pic la start ca sa impresioneze pentru noul contract dar..e posibil nici sa nu forteze prea tare, in ultima perioada mereu a fost intrecut in prima curba de Mercedes, tocmai pentru a nu risca ricosajul cu Vettel.
    Insa, poate face asta dar sa isi mentina macar pozitia 2 daca nu pe prima. Nu stiu de ce dar am impresia ca fiind foarte relaxati ca au 1-2 in calificari sa nu fie intrecuti de Lewis la start. Anul trecut au avut ambii un start execrabil. Vettel proneste de pe partea murdara, e posibil ca Lewis sa ii ia usor fata.
    4 1
  • *Daca il pot tine pe Lewis in locul 3* dar aacesta se va arunca ca un taur la start.
    2 4
  • alonso
    acelasi taran spaniol fara respect fata se ceilalti in 'duelul' cu magnussen.
    5 6
  • SC dupa primul viraj ...
    1 1
  • ciorcusa pe 3, nu ia picat bine...,
    0 0
  • Nu vb urat de Alonso ca-l suparati pe Senna si va explica, cum de fapt Alonso e victima. :))D9
    2 1
  • @kimi: Daca Raikkonen este sabotat de Ferrari, Bottas inseamna ca-i sabotat de Dumnezeu... si sincer chiar crezi ca lui Dumnezeu ii pasa de Formula 1? Ai incercat sa te duci la in psiholog? Pari ca suferi de sindromul Stockholm.
    1 3
  • Cum zicea Al Bano: "VIVA ITALIA"... et "LA FERRARI" !
    3 0
  • În calitate de scârbit de "maimuță" și fan Ferrari i-ai spune neamțului ăluia să învețe d....u să piardă o luptă ca să câștige un război.
    5 0
  • Asta este, campionatul s-a terminat. Numai pilotii Ferrari au fost penalizati in acest sezon. Plus au fost penalizati foarte repede, comparativ cu pilotii Mercedes care nici macar nu sunt investigati.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru