Raikkonen promite revanşa: "În 2016 vom încerca să-l învingem pe Hamilton"

de Daniel Popescu
Joi, 29.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că Ferrari va fi pregătită anul viitor să lupte împotriva lui Lewis Hamilton pentru titlul mondial, însă pilotul echipei Mercedes avertizează că motivaţia sa este intactă.

Anul viitor vom încerca să-l învingem pe Hamilton.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Lewis Hamilton şi-a adjudecat al doilea titlu mondial consecutiv şi al treilea din carieră cu trei curse înainte de finalul sezonului, ca urmare a performanţelor obţinute alături de Mercedes.

Spre deosebire de anul trecut, Ferrari a reuşit să opună o rezistenţă mai puternică şi a obţinut trei victorii, iar Kimi Raikkonen anticipează că Scuderia va avea şansa anul viitor de a-l învinge pe pilotul britanic.

"Hamilton şi echipa lui au fost puternici. Merită campionatul în proporţie de 100%, dar anul viitor vom încerca să-l învingem. În acest an am mers constant în direcţia potrivită şi vom încerca să facem o treabă bună până la finalul sezonului. Sper că anul viitor vom fi pregătiţi", a declarat finlandezul.

Nu simt deloc nevoia de a căuta motivaţie.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Hamilton nu dă însă semne că este îngrijorat de posibila ameninţare reprezentată de Ferrari.
De altfel, britanicul insistă că motivaţia sa pentru a obţine victorii este intactă, în ciuda faptului că şi-a îndeplinit obiectivul de a egala numărul de titluri deţinute de idolul său, Ayrton Senna.

"Partea cu motivaţia este uşoară. M-am născut cu ea şi nu pleacă. Nu mă simt îngrijorat din această perspectivă, victoria este victorie. Evident, încă sunt motivat pentru următoarea cursă. Vreau să câştig următoarea cursă. În orice competiţie concurez vreau să câştig. Nu simt deloc nevoia de a căuta motivaţie", a precizat el.

Via GrandPrix247, Motorsport

Comentarii (15)

  • Ar fi si vremea.Nu va mai fi la Ferrari din 2017 decat daca iese campion.Foarte greu dar nici imbosibil daca cei de la ferrari chiar fac o masina perfecta.Hamilton e calm acum.Nu zic ca nu face fata unui duel cu ferrari dar se va plange mult.Kimi nu mentioneaza ca va lupta cu Mercedes si Vettel.Va lupta decat cu Vettel si cu Hamilton.Rosberg a devenit anonimul care era odata.In 2017 zboara de la Mercedes.4ce2
    13 10
  • serban
    Ha, ha, dacă nr. 2 de la Ferrari nici măcar nu-l ia în calcul pe nr. 2 de la Mercedes, lucrurile sunt foarte clare ! Dacă Ferrari va reuși să recupereze suficient, vom avea luptă, dacă nu, Hamilton va fi din nou cel mai sigur campion, Rosberg nici macar nu există ! Asta dpdv al celor de la Ferrari, bineînțeles !
    17 6
  • Florin
    Eu cred ca la anul se vor egaliza motoarele...si Renault si Honda se vor apropia. Daca Renault creste puterea motorului Red Bull le va depasi si pe Merc si pe Ferrari....sunt mai buni pe aerodinamica.
    20 2
  • Are o carisma si un farmec aparte , dar cui mama dreacu vinde gogosi , sa fim realisti
    14 4
  • Daca Vettel sau Kimi-l vor bate pe Ham in orice cursa , ingamfatul va deveni frustrat si se va certa cu toata lumea . Rosberg totusi nu va fi in stare sa-l domine pentru ca este doar un simplu pion , pacat de el (dar oricum nu-l suport - cauta prea multe scuze) .

    Chiar mi-as dori de la anul sa vedem batalii la roata .
    12 9
  • serbanE
    @Florin Apropo de aerodinamică, cred că RBR a dat-o în bară la Austin pentru că au greșit prognoza vremii și au reglat mașina special pentru ploaie, spre deosebire de ceilalți care au ales soluții de compromis. Altfel nu-mi explic performanța pe durata ploii, urmată de prăbușirea de după uscarea pistei, mai ales că echipa soră a terminat foarte bine, cu același motor. Așa că eu aș fi mai circumspect cu mult lăudata aerodinamică RBR. Nu spun că nu sunt buni, dar nici nu cred că rup gura târgului.
    16 8
  • Sa-l batem pe Hamilton? Adica el cu fetel valoreaza cat Hamilton, inteleg. Pai prima data pacaliuciul asta trebuie sa-l bata pe Rosberg, apoi sa vorbeasca de Hamilton. Si inainte de a-l bate pe Rosberg trebuie sa invete sa tina Ferrari-ul pe circuit ca e varza de 2 ani. Sau o sa faca asa cum a facut cu Alonso in 2012, va intra in adversarii lui fetel. Poate ca la asta se refera.
    8 19
  • Asta mai nou e purtator de cuvant la Ferrari, nu pilot.
    13 6
  • @serbanE
    Se poate sa ai dreptate dar ma gandesc ca pe ploaie aportul motorului este ceva mai mic contand in schimb mai mult echilibrul dinamic al masinii. Apoi cand pista s-a uscat treburile au revenit la normal! :)
    7 2
  • fiecare masina "trateaza" pneurile diferit, poate ca RBR au un minus pe pista umeda-uscata
    5 0
  • @Florin
    Este simplu sa ai cea mai buna aerodinamica cat timp esti lasat sa trisezi. SUnt N video-uri si pe youtube in care apar componente care isi modifica caracteristicile la viteza dar FIA se face ca ploua....
    7 1
  • @Kyro - Ce să-ţi spun, teoria conspiraţiei dezvăluită în clipurile de pe Youtube.
    Te pomeneşti că Youtube dă la iveală şi cine l-a asasinat şi pe JFK.
    1 3
  • mobius
    Raikonen promite fel de fel de lucruri de vreo doi-trei ani. Se pare ca totusi are audienta si chiar la cine trebuie (Arivabene).
    3 1
  • @AliceVogans
    Poti cauta si arhive din timpul curselor daca vrei. Dar youtube este mai simplu...
    0 0
  • Mercedes il va ajuta pe Hamilton sa castige un nou titlu si Rosberg va fi eternul nr.2.Ar fii bn ca Ferrari sa se ridice la nivelul celor de la Mercedes.Daca ar fi constant si Kimi poate ar exista sanse si la titlul la piloti.La Austin s-a vazut clar ca in primul viraj Hamilton nu a vrut decat sa intre in Rosberg.Sunt curios cum s-ar descurca britanicul fara electronica de pe masina.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru