Raikkonen regretă că nu a putut lupta pentru victorie

de Daniel Popescu
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că locul trei obţinut la Spa este foarte bun în condiţiile în care Lotus nu a avut un monopost suficient de rapid pentru a lupta pentru victorie.

Esential 33 de puncte este diferenta dintre Alonso si Raikkonen in clasamentul general
3 este pozitia pe care a ramas Lotus in clasamentul constructorilor dupa cursa de la Spa-Francorchamps
Kimi Raikkonen a fost unul dintre principalii favoriţi la victorie în Marele Premiu al Belgiei, atât datorită celor patru victorii obţinute în trecut, cât şi a performantelor monopostului Lotus din ultima perioadă.

Totuşi, monopostul E20 a fost prea lent pe liniile drepte, astfel că Raikkonen nu a avut nicio şansă să ameninţe poziţia de lider a lui Jenson Button, iar în cele din urmă a fost surclasat şi de Sebastian Vettel.

"Nu am avut prea multă viteză. Luând în considerare cât de dificil a fost monopostul de manevrat sunt foarte fericit să termin pe locul trei. Nu mă aşteptam la o cursă foarte uşoară, dar s-a dovedit a fi una foarte dificilă. Primele tururi pe pneuri noi au fost bune, dar apoi am început să pierd controlul.

Am avut ceva mai multă forţă de apăsare aerodinamică pentru a obţine o aderenţă mai bună, dar asta a însemnat că ne-am chinuit pe liniile drepte", a declarat finlandezul.

De altfel, acesta este şi motivul pentru care Raikkonen nu a fost capabil să-l depăşească pe Michael Schumacher pe linia dreaptă nici măcar cu sistemul DRS. În cele din urmă, fostul campion mondial a optat pentru o depăşire spectaculoasă în celebrul viraj Eau Rouge cu ajutorul sistemului KERS.

"Schumacher m-a depăşit o dată şi apoi l-am ajuns din nou. Nici măcar cu DRS nu am putut să-l depăşesc, aşa că a trebuit să încerc să-l depăşesc la intrarea în Eau Rouge cu KERS şi a fost foarte aproape să-şi recupereze poziţia", a explicat el la finalul cursei.

Pentru Raikkonen, Marele Premiu al Belgiei rămâne totuşi unul pozitiv: a urcat pe locul patru în clasamentul general şi a redus diferenţa care îl separă de Fernando Alonso de la 48 la numai 33 de puncte.

Via Lotus

Comentarii (10)

  • Superba depasirea de la intrarea in Eau Rouge, despre care spune Kimi. Curajoasa, spectaculoasa, demna de un superpilot.
    Tot respectul si toata admiratia mea, pentru Kimi !
    21 4
  • BackonYou
    Acea depasire face mult mai mult decat o victorie. Va face spectacol in urmatoarele curse, sunt sigur de asta.
    15 4
  • Eau Rouge
    http://vimeo.com/48695838
    4 2
  • Bogdan
    Personal tot nu sunt lamurit cum a fost cu depasirea aia. Inca traiesc cu impresia ca acolo Schumi a avut o pierdere de viteza.
    7 7
  • Mercedes AMG ia bataie rau.
    @bogdan totul e clar M.AMG e rau de tot. Cu o masina superioara poti depasi oriunde, ce nu s-a vazut in cursa ca poate atunci cind masina e la nivel, a avut ce demonstra. Schumacher e facut la zero de catre acesta echipa si imi pare fff.rau ca toti il considera ca el nu poate. Imi pare ca nici nemtii lor nu-s bucurosi de echipa lor nationala.
    7 0
  • Eh, Kimi la fiecare etapa cica lupta pentru victorie, dar tot pe 2-3 termina :))
    3 9
  • daca imi amintesc bine, o depasire la fel a fost si anul trecut...cand webber l-a depasit pe alonso in eau rouge. Atunci, la fel ca si acum, unu dintre ei a recunoscut ca este invins si nu a ripostat. daca era vettel cu hamilton sau maldonado cu grojean sigur iesea un accident.
    6 1
  • marian
    toti cred k daca ai un motor bun ,ai si un monopost bun.multi asteptau momentele astea ...sa-l denigreze pe cel mai titrat pilot f1 .schumacher oricum a fost facut criticat si knd era in frunte...asa k nu am pretentii.pe schumacher oricum nu-l mai tineau pneurile(cred k din cauza asta a avut o pierdere de viteza )si oricum lotusul e mult peste mercedes.poate sa zica lumea ce vrea
    6 2
  • MARIAN
    CE-MI PLACEA SA-L SCOATE SCHUMACHER DE PE CIRCUIT>:)
    3 12
  • marian
    k sa aveti mai multe motive sa-l criticati:))
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru