Raikkonen: "Singapore, primul Mare Premiu în care m-am înţeles bine cu monopostul"

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen susţine că în calificările din Singapore s-a simţit "în sfârşit" confortabil cu monopostul Ferrari după ce a identificat setările corecte.

Esential 45 de puncte a obtinut Kimi Raikkonen in sezonul 2014
11 este locul ocupat de Kimi Raikkonen in clasamentul general
Kimi Raikkonen a avut parte de un sezon modest la revenirea în combinezonul Scuderiei Ferrari şi a obţinut doar 45 de puncte cu care ocupă locul 11 în clasamentul general.

Finlandezul afirmă însă că în calificările pentru Marele Premiu al statului Singapore a identificat setările corecte pentru monopost, astfel că s-a simţit semnificativ mai confortabil.

"În Singapore, am avut în sfârşit viteza necesară pentru a parcurge un tur rapid în calificări, întrucât monopostul s-a comportat aşa cum speram. A fost păcat că nu am putut maximiza performanţa monopostului din cauza unei probleme minore chiar înainte de ultimul tur rapid. A însemnat că nu am putut face prea mult în cursă, pentru că am fost blocat în trafic şi nu am putut exploata ritmul.

Dar pentru mine, aspectul pozitiv al acelui weekend este că m-am simţit foarte bine în monopost, ceva ce am aşteptat mult timp în acest an", a declarat fostul campion mondial.

Prin urmare, Raikkonen priveşte cu încredere spre Marele Premiu al Japoniei de la sfârşitul acestei săptămâni, mai ales că apreciază configuraţia circuitului de la Suzuka.

"Este un circuit de mare putere, dar şi o provocare tehnică, aşa că aşteptăm să vedem cum se comportă monopostul nostru comparativ cu echipele din frunte. Îmi place foarte mult Suzuka, pentru că este un circuit de modă veche. Trebuie să spun că preferatul meu este Spa-Francorchamps, dar Suzuka este foarte aproape. Cu excepţia primei mele apariţii în Japonia, am terminat toate cursele şi am obţinut câteva rezultate foarte bune. Victoria din 2005 a venit după unul dintre cele mai bune curse ale mele", a adăugat el. 

Comentarii (19)

  • bernie
    La fel este si Kimi...Un pilot de moda veche care face curse extraordinare pe circuitele clasice care au fost si vor ramane apreciate intotdeauna de piloti.Revenind la Kimi o sa spun spre oftica multor idioti care se uita la F1 si nu prea inteleg mare lucru ca este un talent pur cum rar s a vazut in F1..Nu intamplator idolul sau este James Hunt un al mare nonconformist al marelui circ ..Kimi nu si a dorit cu adevarat sa castige spe titluri sau sa doboare toate recordurile ca alti piloti disoerati duoa asta gen schumy vettel si poate alonso...El face ce ii place muschiul lui si multi se oftica si nu il inteleg dar e peoblema lor...Doar una din problemele lor!!!Ceilalti piloti poate mai putin hamilton muncesc o copilarie si o cariera intreaga sa ajunga la nivelul lui Kimi ptr ca ei vor sa castige cat mai multe titluri si glorie...Detractorii idioti care il tot mananca din spate pe Kimi trebuie sa inteleaga ca fiecare face ce ii place in viata nu ce vor ei care tot incearca sa se "satisfaca" cu performantele idolilor lor.Ca fan infocat al lui Kimi voi urmari F1 si dupa retragerea lui dar nu cred ca voi mai gasi vreun om si pilot cu calitatile dar si defectele lui Kimi de care sa ma atasez atat de mult....Dar cine stie ...totul este posibil... Eu imi voi trai viata pe viitor asemeni lui Kimi...Traiesc cum vreau fac ce vreau dar mai ales...Fac ce-mi spune inima...
    49 12
  • Sebi4fc
    LIKE bernie
    15 4
  • Bravo Bernie! Subscriu cu mare bucurie!
    15 5
  • Noroc că mai dă declarații, așa mai iese și el în evidență. Sau declarația a dat-o după ce a dat și Alonso una?
    13 19
  • poate la anu Allison ii da masina pentru el. Si cu motor honda bun sau nu, Alonso tot pleaca la McLaren
    7 7
  • GrosJan
    "Îmi place foarte mult Suzuka, pentru că este un circuit de modă veche. Trebuie să spun că preferatul meu este Spa-Francorchamps, dar Suzuka este foarte aproape."

    same here

    si ar mai fi vechiul silverstone
    10 2
  • mobius
    Eu tot nu inteleg cum de muschiul unui pilot care se vrea respectat, nu vrea sa castige (puncte) pentru o echipa care investeste ca sa aiba cat mai multe puncte. Oare mana care semneaza un contract de ce muschi e condusa.
    12 15
  • perfect spus bernie ,bravo
    11 3
  • http://www.youtube.com/watch?v=OfKeo2uLric
    0 1
  • deci despre F1
    Kimi spune munca
    Alonso spune pasiune

    despre ordine de echipa
    Kimi spune F1
    Alonso spune necesitate

    Acum intelegem de ce pentru Kimi F1 e doar un job si nu o pasiune (pentru ca F1 presupune lucruri murdare cum ar fi ordinele de echipa) si de ce pentru Alonso F1 este o pasiune (pentru ca accepta si ii place si partea murdara - ordinele de echipa)
    18 2
  • teleki
    Fără problemele de soft din Q3, în Singapore Kimi ar fi fost mult peste Alonso.Și spre deosebire de alții,nu dă declarații doar de dragul de a atrage atenția.
    12 7
  • tipul asta sigur are bautura energizanta in bidonul pentru hidratare ? Nu s-ar spune ....
    4 10
  • Nu are rezultate deloc. Mai e putin si se termina sezonul, Ferrari e pe patru si el vine ca abia a inceput sa se prinda care e treaba cu monopostul asta...Bine ca are fani. Asta este un lucru bun pentru F1.
    9 5
  • sheitan
    Lol voi sunteti mai tari decat gaura covrigului..... o ccastigat si ramolitu asta un titlu si deja ii al mai mare si mai bun chilot de formula unu...... mai ii mult pana departe si si mai mult pana o sa fie si obositul asta pilot adevărat.......
    4 11
  • daca il va bate pe Alonso in ultimele curse, am putea spune ca MOMENTAN Kimi e mai bun cu toate ca per sezon Alonso trece in fata pentru ca nu a avut probleme. Oricum, pe Ferrari o intereseaza cine e mai bun in ultimul timp
    3 6
  • La batut Alonso în toate cursele şi voi visaţi ca Raikkonen să aibă un cuvânt de spus în ultimele curse. Doar dacă Alonso nu va participa la vreo cursă. Chiar dacă spaniolul a semnat cu o altă echipă, va continua să tragă tare. Alonso luptă până la final, spre deosebire de Raikkonen care a renunţat încă de la cursa din Australia.
    4 5
  • teleki
    @ferr1,l-a bătut în curse dar în antrenamente și calificări a fost și invers până la un moment dat. În Singapore o fura Alonso dacă nu apăreau problemele din Q3.
    @sheitan, chilot e chestia aia cu pete maronii ce o porți pe sub pantaloni tu.Mai controleaza-te puțin, te exprimi foarte urât.
    6 4
  • ai uitat de spa
    3 1
  • @teleki
    de aceea a iesit alonso in afara circuitului la start, ca venea Kimi peste el si nu suporta ideea. Nu ca sa ii depaseasca pe Vettel si Ricci. Si trebuia penalizat acolo
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru