Raikkonen sugerează că vrea să lupte pentru titlul mondial

de Daniel Popescu
Vineri, 24.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen şi-a stabilit ca obiectiv să câştige mai multe puncte decât toţi rivalii săi în fiecare cursă, semn că mizează pe un asalt la titlul mondial în finalul sezonului.

Esential 48 de puncte trebuie sa recupereze Raikkonen pentru a-l ajunge din urma pe Alonso
Kimi Raikkonen ocupă locul cinci în clasamentul general şi are de recuperat 48 de puncte pentru a-l ajunge din urmă pe liderul Fernando Alonso, motiv pentru care îşi propune să câştige mai multe puncte decât toţi cei patru rivali ai săi în fiecare cursă. Astfel, pilotul echipei Lotus sugerează că este capabil să se implice în lupta pentru titlul mondial, chiar dacă până în prezent nu a obţinut nicio victorie.

"Sunt pe locul cinci în clasament şi evident obiectivul este să câştig mai multe puncte decât băieţii din faţa mea. Cu cât diferenţa faţă de lideri este mai mică, cu atât mai bine pentru mine şi pentru echipă. Fiecare cursă de acum înainte este importantă. Întreaga echipă forţează 100% şi trebuie să ne învingem rivalii şi să câştigăm mai multe puncte decât ei de fiecare dată", a declarat el într-un comunicat de presă al echipei Lotus.

Echipa britanică este pe punctul de a utiliza la Spa-Francorchamps noul sistem DDRS, însă o decizie finală va fi luată numai în funcţie de feedback-ul primit după antrenamente de la Raikkonen şi coechipierul său Romain Grosjean.

Totuşi, Raikkonen rămâne precaut în aşteptările pentru Marele Premiu al Belgiei, chiar dacă se numără printre favoriţii la victorie gratuie celor patru victorii obţinute în trecut pe acest circuit.

"De obicei am obţinut rezultate bune în Marele Premiu al Belgiei, dar ce s-a întâmplat în trecut nu mă ajută acum. Acestea fiind spuse, nici nu are un impact negativ. Evident, ar fi grozav să câştig la Spa pentru a cincea oară. Nu am câştigat în prima parte a sezonului, aşa că punctele extra sunt întotdeauna binevenite", a mai precizat el.

Via Lotus

Comentarii (6)

  • go kimi
    22 2
  • whatever
    Sper din tot sufletul sa castige la Spa!!! E circuitul lui !!!
    18 2
  • watever
    E circuitul lu mama!Il umflati pe raikonen mai ceva ca pe-un balon!Cu o masina foarte buna si inca n-are nici o victorie in 2012!
    1 13
  • mobius
    Toata stima pentru Raikonen, dar daca fiecare dintre pilotii din frunte ar fi intrebat ar spune ca are sanse la titlu, aceleasi sanse ca si el si cu siguranta vor mai castiga si curse. Ghinionul lui Raikonen este ca toti cceilalti aspiranti au numar de puncte comparabil cu al sau, au aceeasi determinare si cam acelasi potential tehnic. La rezultate normale, cele noua victorii de MP se vor imparti ca si pana acum la cei cinci pretendenti (l-am exclus pe Button) in mod relativ egal, situatie in care Alonso ramane cu prima sansa cu atat mai mult cu cat el a adunat cele mai multe puncte in afara celor alocate pentru victorii. Este "intamplator" preferatul meu, m-as bucura sa castige anul acesta al treilea trofeu, eu cred ca asa se va intampla si ii doresc mult succes.
    0 13
  • @"watever"
    Fiecare "umfla" ce cine vrea!!!! Penibili sunt aia care mananca pe aici ca ar exista vreun alfonzo "magic". Asa ca mai bine du-te la circuitul mamicii tale!!
    7 0
  • median19@yahoo.com
    KIMI este un pilot bun si na uitat sa conduca dupa doi ani sper ca o sa cistige premiul de la Spa
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru