Raikkonen: "Voi concura la Nurburgring indiferent de situaţie"

de Daniel Popescu
Sambata, 06.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a exclus posibilitatea de a boicota cursa de la Nurburgring, chiar dacă toţi piloţii din GPDA au hotărât să nu ia startul în cazul repetării penelor de la Silverstone.

Indiferent ce se întâmplă acum eu voi concura. Motorsportul este periculos şi orice se poate întâmpla.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Kimi Raikkonen este unul dintre cei trei piloţi care nu sunt înscrişi în Grand Prix Drivers' Association (GPDA), organizaţia care a anunţat joi seară că va boicota cursa de la Nurburgring în cazul în care penele suferite la Silverstone se vor repeta.

În acest context, pilotul echipei Lotus a admis că nu are nicio intenţie să boicoteze cursa, mai ales după ce consideră că a greşit când a adoptat această formă de protest la Marele Premiu al Statelor Unite din 2005, când doar şase piloţi au participat la cursă.

"Am auzit de comunicatul de presă GPDA, dar sunt sigur că nu se va întâmpla nimic. Am fost implicat o dată în 2005 şi a fost amuzant că unii piloţi nu s-au oprit şi au pilotat, aşa că indiferent ce se întâmplă acum eu voi concura. Problemele nu au drept cauze doar pneurile, pot exista multe influenţe.

Nu am avut nici măcar o problemă tot anul, aşa că nu simt nimic. Oricum, motorsportul este periculos şi orice se poate întâmpla. Pneurile au explodat pentru că echipele le-au utilizat în mod greşit", a declarat finlandezul.

Primele patru monoposturi vor fi foarte rapide în calificări. Dacă putem ajunge în primii şase în calificări atunci vom avea un loc foarte bun pentru start.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Raikkonen anticipează progrese în ritmul de cursă pentru Lotus, însă nu se gândeşte la obţinerea unui pole position după ce Mercedes şi Red Bull au dominat antrenamentele.

"Primele patru monoposturi vor fi foarte rapide în calificări, dar cursa este o altă poveste. Cred că va fi mult mai cald, iar asta ar trebui să ne ajute. Dacă putem ajunge în primii şase în calificări atunci vom avea un loc foarte bun pentru start şi trebuie să vedem unde ajungem în cursă", a mai precizat el. 

Comentarii (4)

  • MULTI 21
    Bravo Kimi!Nu sunt fan dar ai atitudine!
    26 7
  • Kimi este ultimul mare pilot si campion de moda veche care concureaza si va mai concura vreodata in F1.Astia au facut toata vita lor ce au vrut si le-a placut, fara sa ii intereseze prea mult ce vorbeste lumea de ei.Pilotii din ziua de azi sunt niste robotei penibili si ipocriti care nu merita prea multa atentie.Asta va fi cea mai mare pierdere pe care o va suferi F1.Schimbarile de regulament vor fi nesemnificative in comparatie cu disparitia pilotilor de moda veche.
    9 10
  • vodkkanen
    uneori sunt si treaz :))))
    11 7
  • Domnule administrator al acestui site, de ce stergeti anumite commenturi jignitoare la adresa unor prosti care posteaza aici, dar nu stergeti comm lor cretine si jignitoare la adresa unor piloti??????
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru