Raikkonen vrea să concureze în Raliul Finlandei

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 24.05.2012
Kimi Raikkonen intenţionează să concureze în Raliul Finlandei din luna august în cazul în care va primi acordul echipei Lotus.

Kimi Raikkonen a revenit în Formula 1 după două sezoane petrecute în Campionatul Mondial de Raliuri, pe parcursul cărora nu a obţinut nicio performantă majoră. Deşi WRC părea un capitol încheiat, pilotul echipei Lotus a dezvăluit la Monaco că îşi doreşte să concureze în Raliul Finlandei, a opta etapă a sezonului curent.

Teoretic, finlandezul poate participa la eveniment, întrucât acesta va avea loc la o săptămână după Marele Premiu al Ungariei şi în timpul vacanţei de vară din Formula 1 de cinci săptămâni.

"Aş vrea să particip în Raliul Finlandei în acest sezon, întrucât se potriveşte în calendar, dar va trebui să întrebaţi echipa dacă este conform contractului. Ştiam că raliurile sunt dificile, întrucât participasem la câteva înainte, dar la cel mai înalt nivel este ceva diferit. Ştiam că nu va fi uşor, dar aş fi vrut să mă descurc mai bine. Dar nu am terminat, vreau să revin, nu ştiu dacă în timpul carierei sau după aceea.

Formula 1 şi raliurile sunt două sporturi complet diferite. În raliuri totul este diferit. Bine, ai notiţele, dar nu ştii cu siguranţă ce este după următorul viraj", a precizat el.

În acest moment nu se cunosc detalii despre o potenţială clauză de contract care să-i interzică lui Raikkonen să participe la raliuri, însă Lotus a avut deja o experienţă negativă în acest sens. Pe vremea când concura sub numele Renault, echipa l-a pierdut pe Robert Kubica după un accident petrecut într-un raliu în Italia înainte de startul sezonului 2011, iar polonezul nu a revenit încă în competiţie.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Raikkonen
    Tot nu s-a cumintit? Nu cumva o sa doreasca sa participe din nou in competitia betivanilor cum facea cand era la Ferrari? Eu sincer nu-i doresc asta, dar nici nu m-as mira sa vad ca de fapt el pana acum a jucat actorie insa pe dinauntru e acelasi ca dinainte. Pacat de el, ca e pilot de valoare iar pentru finlandezi e precum Bute pentru romani.
    6 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru