Raikkonen vrea să încheie sezonul cu o victorie

de Daniel Popescu
Marti, 20.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen speră să termine sezonul 2012 cu o victorie la Interlagos, în timp ce Romain Grosjean avertizează că nu-şi va schimba stilul agresiv de pilotaj.

Kimi Raikkonen priveşte cu încredere spre ultima cursă a sezonului 2012, care va avea loc pe circuitul de la Interlagos la sfârşitul acestei săptămâni.

Finlandezul, care a obţinut în Abu Dhabi prima victorie de la revenirea în Formula 1, speră să repete performanţa şi în Brazilia pentru a intra în vacanţa de iarnă cu un moral cât mai bun.

"Nimănui nu-i place să termine prea repede o cursă. Rezultatele noastre demonstrează că echipa poate construi un monopost fiabil şi că ştiu cum să pilotez. Ultima cursă a sezonului este ultima şansă să ne bucurăm de acest sentiment. De fiecare dată când urc în monopost vreau să lupt pentru victorie, iar acum nu este nicio diferenţă. În Brazilia vreau să sărbătoresc un rezultat bun cu echipa, asta ne-ar da cel mai bun sentiment pentru iarnă şi pentru sezonul următor", a declarat finlandezul.

Urmareste Automarket
În schimb, coechipierul său Romain Grosjean afirmă că nu-şi va schimba stilul agresiv de pilotaj, urmând să lupte în continuare la limită roată la roata, chiar dacă în Marele Premiu al Belgiei a provocat un accident colectiv în urma căruia a fost suspendat o cursă.

"Am învăţat că poţi să supra-compensezi prin evitarea oricărui potenţial incident.

Pe circuit cu toţii suntem concurenţi şi asta trebuie să facem. Nu vreau să am o reputaţie de pilot care se atinge uşor şi cu siguranţă nu voi lăsa porţiuni libere pe circuit. Voi lupta pentru orice poziţie. Am şi un motto: Nu las poarta deschisă şi-mi îndrept atenţia spre cursă", a precizat francezul.

Via Lotus

Comentarii (5)

  • kimi kimi fiara rea
    Poate cineva sa-l trezeasca la realitate? Fara abandonul unor piloti din fata sa, Kimi nu ajunge nici pe podium, dar viseaza la victorie...
    Il credeam mai matur, nu asa pueril in gandire. Dar na... orice soldat viseaza la gradul de general.
    10 36
  • cine a abandonat frate in Bahrein cand a fost la jumatate de masina sa il depaseasca pe Vettel pt victorie,vettel plecand din pole si Kimi de pe 11?a depasit tot plutonul si aproape si pe Seb.nu ai treaba cu Formula 1,lasa-te
    29 3
  • @Calin ,desi sunt fan infocat iceman si chiar nu mi-a venit sa cred vreo 2 zile ca a castigat in Abu Dhabi dupa atatea clasari in puncte si urcarnd pe podium de cateva ori , kimi a avut acel loc 2 in bahrain si in primele curse din sezon lotus a fost foarte bun datorita lui grosjean care a testat in iarna pneurile pirelli ,daia au avut performante asa de bune, dupa care s-a observat incepand cu cursele 5,6 lotusu a inceput sa cada in spatele celor 3 echipe(RBR ,Ferrari si McLaren) pentru ca au inceput sa le de-a de cap pneurilor,sa le gestioneze.E o explicatie cat de cat logica
    2 11
  • da, daca erai la ferrari.. cu mizeria aia de renault n ai ce sa castigi.. locul 4 la constructori...slab..
    5 9
  • Daca este cald are o buna sansa. Daca se raceste si ploua ,slabe sanse sa pastreze locul 3....Poate va fi soare torid si va castiga! E cel mai bun!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru