Reactiile echipelor care nu au fost acceptate in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.06.2009
Prodrive, Lotus, Lola si Superfund raman increzatoare ca vor concura in sezonul urmator al Formulei 1, chiar daca cererile lor au fost respinse vineri de FIA.

FIA a anuntat vineri ca numai trei dintre cele 15 noi echipe care au depus actele pentru inscrierea in sezonul 2010 al Formulei 1 au fost acceptate in competitie, acestea fiind Campos Grand Prix, Manor Grand Prix si Team US F1.

Cu toate acestea, incertitudinile legate de prezenta echipelor membre FOTA in sezonul urmator a determinat celelalte noi echipe sa ramana optimiste ca vor primi in cele din urma un loc pe grila de start.

Astfel, desi admite ca este dezamagit de decizia FIA, Prodrive spera ca lucrurile sa le devina favorabile pe parcursul saptamanii urmatoare.

"Suntem dezamagiti de decizia FIA, care nu include Prodrive pe lista preliminara pentru sezonul 2010, intrucat consideram ca avem resursele si cunostintele necesare pentru a fi competitivi in Formula 1. Vom astepta sa vedem cum decurg lucrurile pe parcursul saptamanii viitoare si ramanem pregatiti sa implementam planurile daca circumstantele ne vor permite", se arata intr-un comunicat de presa al echipei Prodrive semnat de seful David Richards.

La randul sau, echipa Lotus este increzatoare ca va obtine un loc pe grila de start in cazul in care una dintre echipele actuale se va retrage din competitie ca urmare a conflictului cu FIA.

"Echipa Lotus este dezamagita sa nu fie prezenta pe lista preliminara a echipelor pentru 2010. Totusi, intelegem ca in cazul in care oricare dintre echipele listate nu va fi de acord cu termenii impusi de FIA, noi suntem pe lista scurta pentru a ocupa un loc imediat ce acesta va deveni disponibil. Prin urmare, ramanem in contact cu FIA pentru a ne asigura ca Lotus este selectata in cazul in care orice loc devine disponibil in urmatoarele 7 zile", se precizeaza in comunicatul de presa al echipei Lotus.

Un comunicat de presa similar a furnizat in aceasta dupa-amiaza si Lola Racing. "Lola F1 Team nu este listata ca echipa inscrisa in acest moment, dar vom ramane in discutii cu FIA ca o potentiala echipa inscrisa pana la expirarea termenului limita din 19 iunie", se precizeaza in comunicatul de presa al echipei Lola.

La randul sau, fostul pilot Alexander Wurz a dezvaluit ca Superfund, echipa pe care ar urma sa o conduca, este in expectativa pentru a ocupa o pozitie pe grila de start. "FIA a cerut echipei Superfund sa ramana in pozitia de rezerva, iar ei vor continua sa vorbeasca cu echipa pana cand se va lua o decizie", a declarat pilotul austriac.

Via | Prodrive | Lotus | Lola | Superfund

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    @3 Echipe
    3 Echipe una mai proasta ca alta. Practic pe nici una nu o intereseaza nici criza, nici regulamentul si mai ales nici daca va exista Formula 1 in 2010. Ele sunt numai interesate, de a prinde un loc pe grila. Deci in loc sa candideze impotriva unor echipe cu traditie ele prefera, sa candideze in fara unor necunoscuti la fel de mari ca ei. Stiu ca Lola si Lotus au mai fost in Formula 1 dar aceste echipe nu sunt acele echipe. Acestea sunt... niste versiuni noi, nu neaparat mai bune. Practic sunt niste nume.

    Imi si inchipui ce mandru o sa fie team managerul de la Lotus cand va spune: Am castigat titlul in Formul 1, divizia bebelusi, titlul castigat in fata echipei LOLA (nume perfect pentru o actrita porno) si in fata celor de la Campos (nume de suc sau ceva asemanator). Nu ne-am putut bate cu cei de la Ferrari, Mercedes, Toyota si Renault pentru ca ei erau in Formula X unde... nu avem nici o sansa sa intram".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru