Red Bull a pierdut apelul. FIA a menţinut excluderea lui Ricciardo de la Melbourne

de Daniel Popescu
Marti, 15.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Curtea Internaţională de Apel a FIA a menţinut excluderea lui Daniel Ricciardo din Marele Premiu al Australiei, astfel că Red Bull Racing a pierdut apelul împotriva acestei decizii.

Curtea Internaţională a decis să menţină decizia comisarilor prin care au exclus monopostul Red Bull Racing din clasamentul Marelui Premiu al Australiei.

FIA
Comunicat de presa
Curtea Internaţională de Apel a FIA şi-a respectat planurile iniţiale de a anunţa cel târziu marţi dimineaţă verdictul în cazul apelului formulat de Red Bull Racing împotriva excluderii lui Daniel Ricciardo din Marele Premiu al Australiei.

Potrivit unui comunicat de presă al forului mondial, decizia iniţială a comisarilor de cursă de la Melbourne a fost menţinută, astfel că Red Bull Racing a pierdut apelul.

"După ce a auzit pledoariile părţile şi a examinat documentele acestora, Curtea Internaţională a decis să menţină decizia numărul 56 de a comisarilor prin care au exclus monopostul Red Bull Racing cu numărul 3 (n.r - Ricciardo) din clasamentul Marelui Premiu al Australiei. Decizia completă va fi disponibilă pe site-ul FIA până la sfârşitul săptămânii", precizează FIA în comunicat.

Red Bull, dezamăgită de decizie

Într-un scurt comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, oficialii Red Bull Racing admit că sunt dezamăgiţi de verdictul Curţii Internaţionale de Apel.

"Red Bull Racing acceptă decizia de astăzi a Curţii Internaţionale de Apel.

Evident, suntem dezamăgiţi de rezultat şi nu am fi făcut apel dacă nu am fi crezut că avem argumente foarte puternice. Am considerat întotdeauna că am respectat regulamentele tehnice în Marele Premiu al Australiei din 2014", precizează aceştia în comunicatul de presă. 

Comisarii de cursă de la Melbourne l-au exclus pe Ricciardo pentru depăşirea debitului maxim de 100 de kilograme pe oră pentru curgerea carburantului în rezervor, conform unor date telemetrice obţinute de FIA în timpul cursei.

Echipa a refuzat să respecte solicitarea comisarilor de a reduce debitul şi, în plus, a utilizat propriul instrument de măsură în locul senzorului omologat de FIA. Echipa austriacă a susţinut în permanenţă că a respectat debitul maxim, conform datelor propriului dispozitiv. În schimb, Mercedes a cerut în sala de judecată o pedeapsă mai aspră, pentru ca echipa să nu mai fie tentată să repete această strategie.

Via FIA

Comentarii (12)

  • Bravo FIA !
    Hotii de la Red Bull trebuiesc verificati permanent !!!
    31 9
  • Pfu... pot rasufla usurat. Magnussen si Button podium, 43 de puncte, 10 puncte peste Ferrari.
    22 25
  • Moarko
    Rasugla usurat si omuletu degetica, ca altfel Rici era in fata lui in clasament.
    14 10
  • Adica folosesc ceva neomologat care le ofera un vantaj in fata celorlalti si au pretentia sa si castige? Adica daca eu ma duc la Helmuth Marko ii iau portofelul si ma duc sa mananc bine (l-am luat ca imi era foame) dar imi recunosc fapta inseamna ca nu am furat sau inseamna ca doar imi era foame si era dreptul meu sa ii iau portofelul?
    12 5
  • "Mercedes a cerut o pedeapsa mai aspra" Pai ordinarii aia de la Mercedes au uitat de magariile pe care le-au facut sezonul trecut? Au uitat ca sunt acum pe primul loc numai datorita interventiilor la FIA prin schimbare regulamentului?Rusinee bai nenorocitilor..
    16 18
  • redbull
    Se vede acum hotia la nivel mare dar asta e viata din pacat.Dupa ce ca a schimbat tot regulamentul , motoare , masini etc acum ei ar vrea direct titlul pe masa.Veeery saaaaad
    7 2
  • Acum fara suparare, dar s-a cam terminat cu "inovatiile" aduse de peste noapte doar de dragul RBD. Sa nu uitam ca pana acum au cam folosit cateva spete tehnice trecute cu vederea de catre FIA, care i-a ajutat foarte mult in curse.
    14 5
  • Decizie logica ... nu vad cum puteau cei de la RBR sa convinga FIA sa renunte la decizia de la Melbourne

    @Daniel ...
    numai sterge comenturi aiurea
    am anuntat doar ca a aparut aceasta stire ... esti fan RBR? fii impartial WTF?
    12 3
  • nu mai vorbi tu de impartialitate ca in stirile anterioare tot timpul spui de redbull nustiu ce
    5 4
  • @@soxy

    eu sunt fan Ferrari ... WTF?
    sa ma bucur de punctele culese de RBR?
    7 5
  • Bucuria n........
    1 0
  • @Mclaren_Mircea_1984 ce sa rasufli dupa spania poti rasufla pana atunci
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru