Red Bull admite că unii angajaţi au avut dubii în privinţa lui Ricciardo

de Daniel Popescu
Vineri, 25.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko a dezvăluit că unii angajaţi Red Bull au avut dubii în privinţa lui Daniel Ricciardo, dar au fost reduşi la tăcere de performanţele înregistrate de australian.

Esential 3 este numarul sesiunilor de calificari in care Daniel Ricciardo l-a invins pe Sebastian Vettel
3 este numarul curselor in care Daniel Ricciardo a terminat in fata lui Sebastian Vettel (inclusiv Australia)
Promovarea lui Daniel Ricciardo la Red Bull Racing în locul lui Mark Webber a luat prin surprindere Formula 1 în contextul în care echipa a negociat inclusiv cu Kimi Raikkonen.

Potrivit consultantului Helmut Marko, inclusiv unii dintre angajaţii Red Bull au avut dubii în privinţa australianului, însă afirmă că aceştia au fost reduşi la tăcere de performanţele înregistrate în primele patru curse ale anului.

"Am avut dreptate să-l luăm pe Ricciardo. Cei din cadrul echipei care erau împotriva lui au fost reduşi la tăcere. Ricciardo confirmă filosofia Red Bull de a oferi tinerilor piloţi o şansă de a-şi demonstra potenţialul de a câştiga.

A demonstrat că poate ţine pasul cu Sebastian Vettel chiar şi în condiţii de presiune", a declarat el.

Ricciardo l-a învins pe Vettel în trei dintre cele patru sesiuni de calificări din acest debut de sezon, l-a depăşit pe circuit în Bahrain şi de alte două ori în ultimele două curse după ce echipă a apelat la ordine de echipa în favoarea sa. Ricciardo a câştigat 24 de puncte, însă ar fi avut 42 dacă nu ar fi fost exclus din Marele Premiu al Australiei, în timp ce Vettel a obţinut 33 de puncte.

În plus, Marko afirmă că sosirea australianului a avut beneficii şi din alte puncte de vedere. "Atmosfera în cadrul echipei este mult mai bună acum. Există coeziune între piloţi şi nu mai sunt două direcţii", a explicat el.

Via GMM

Comentarii (4)

  • L-a redus la tcere si pe Vettel, campionul rasfatat.
    16 15
  • "Ricciardo confirmă filosofia Red Bull de a oferi tinerilor piloţi o şansă de a-şi demonstra potenţialul de a câştiga."

    Daca e se fie blamat Domenicalli, pentru asta ar trebui: ca s-a incapatanat sa aibe piloti batranei. Si de asta pierde si Mr. Williams care pune mare pret pe "experienta" Acum au masina dar nu au pilot!!! Si nu e vorba de bani, sunt piloti foarte buni in F1 tineri si ieftini cu care risti mai putin sa-ti iei teapa decat cu unul harjait si batran
    13 5
  • iceman
    cam are dreptate, putini sunt cei ce nu au criticat
    11 1
  • si continuau sa aibe dubii daca Vettel putea pilota cum stie el masina asta. Voi stiti ca daca nu franezi destul nu ti se incarca bateriile si din cauza asta pierzi pe un tur? In mod corect, cine stie sa franeze mai putin e mai rapid. Ei bine, nu si anul asta, cine franeaza mai mult incarca mai bine bateria si are mai multa putere, per total e mai castigat. Deci cei de pe urma (lentii) au ajuns cei dintai ...
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru