Red Bull angajează ingineri pentru "propriul motor". Horner susţine că acesta va fi dezvoltat tot de Renault

de Daniel Popescu
Vineri, 29.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a publicat un anunţ de angajare pentru ingineri care vor lucra la "dezvoltarea motorului de la Red Bull Technology". Şeful Christian Horner insistă însă că unitatea va fi construită tot de Renault.

Esential 2007 este anul in care a inceput colaborarea dintre Red Bull Racing si Renault
Presa internaţională a speculat anterior că Red Bull Racing ar putea decide să-şi construiască propriul motor din cauza performanţelor modeste obţinute cu actuala unitate a celor de la Renault.

Informaţia a fost negată de oficialii cvadruplei campioane mondiale, însă aceasta a revenit în actualitate în această săptămână din cauza unui anunţ de angajare publicat de echipţ în publicaţia Autosport.

Potrivit anunţului, Red Bull Racing angajează ingineri care "vor face parte dintr-o echipă extinsă care va modela dezvoltarea unităţii de propulsie la Red Bull Technology", compania care se ocupă de construirea monopostului pentru echipă.

Nu ne facem propriul departament, este o colaborare completă cu Renault, lucrăm împreună, iar în departamentele în care suntem puternici vrem să complementam zonele acoperite de Renault Sport.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Cu toate acestea, şeful Christian Horner a declarat pentru jurnalistul britanic Adam Cooper că Renault va continua să dezvolte unităţile pentru Red Bull.
În schimb, Red Bull Racing va prelua o parte din atribuţii, întrucât este considerată "echipa de uzină" a constructorului francez.

"Lucrăm împreună cu Renault. Avem o structură clară asupra modului în care Renault vrea să participe în Formula 1, şi anume prin concentrarea atenţiei pe o echipă. Nu ne facem propriul departament, este o colaborare completă cu Renault, lucrăm împreună, iar în departamentele în care suntem puternici vrem să complementam zonele acoperite de Renault Sport. Zonele certe în care suntem puternici sunt simularea şi modelarea, aşa că ne vom concentra pe asta. Iar în privinţa recuperării energiei avem un specialist acolo", a declarat britanicul.

Via Adam Cooper

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru