Red Bull anticipează un weekend dificil în Rusia

de Daniel Popescu
Vineri, 10.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel şi Daniel Ricciardo anticipează că nu vor obţine performanţe majore pentru Red Bull Racing în Marele Premiu al Rusiei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Esential 1.510 secunde a fost diferenta dintre Nico Rosberg si cel mai bine clasat pilot Red Bull, Daniel Ricciardo, in prima sesiune de antrenamente
1.766 secunde i-a despartit pe Lewis Hamilton si cel mai bine plasat pilot Red Bull, Sebastian Vettel, in a doua sesiune de antrenamente
Red Bull Racing a început modest Marele Premiu al Rusiei, iar monoposturile cvadruplei campione mondiale au fost cu circa o secundă şi jumătate mai lente decât cele ale liderilor de la Mercedes.

Principala explicaţie este configuraţia circuitului de la Soci, care nu se potriveşte caracteristicilor monopostului Red Bull. Aflat încă în cursa pentru titlul mondial, Daniel Ricciardo a obţinut doar locurile 12 şi 13 în cele două sesiuni şi a suferit pe final şi o defecţiune tehnică la motor, care însă se afla oricum la sfârşitul ciclului de viaţă.

"Lucrurile nu au decurs aşa cum speram.

Oricum, era ultima zi de vineri cu acest motor, aşa că nu este dramatic că sesiunea s-a încheiat astfel. Am încercat câteva ajustări, dar nu suntem prea rapizi. Liniile drepte sunt lungi şi suferim din această cauză", a declarat australianul.

La rândul său, Sebastian Vettel nu şi-a ascuns dezamăgirea după ce cel mai bun rezultat al său a fost un loc nouă în a doua sesiune.

"Mă tem că acest circuit nu se potriveşte prea bine monopostului nostru. În ciuda virajelor de 90 de grade, circuitul este frumos, dar nu este pentru noi! În plus, sunt un pic îngrijorat, pentru că Ricciardo a spart un motor şi cred că va fi dificil şi pentru mine. Probabil că vom schimba motorul la Austin", a precizat el, referindu-se la faptul că în cursă din Statele Unite ar putea concura cu al şaselea motor al sezonului, ceea ce va echivala cu o penalizare de 10 poziţii pe grila de start.

Program

Marele Premiu al Rusiei va avea loc după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 10 octombrie 09:00 -
Antrenamente 2 vineri, 10 octombrie 13:00 -
Antrenamente 3 sambata, 11 octombrie 11:00 -
Calificari sambata, 11 octombrie 14:00 Dolce Sport, RTL si M1
Cursa duminica, 12 octombrie 14:00 Dolce Sport, RTL si M1

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via L'Equipe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru