Red Bull dezvăluie clauzele contractuale ale lui Vettel

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.01.2011
Sebastian Vettel va fi obligat să rămână la Red Bull în 2012 dacă termină pe unul dintre primele trei locuri în clasamentul general şi obţine un anumit număr de victorii în 2011.

Red Bull Racing a făcut în această săptămână câteva dezvăluiri inedite despre contractul pe care îl are cu Sebastian Vettel. Într-un articol publicat în revista germană SpeedWeek, deţinută integral de producătorul austriac de băuturi energizante, sunt dezvăluite parţial clauzele contractuale ale noului campion mondial al Formulei 1.

Potrivit acestora, Vettel este obligat să rămână la Red Bull Racing în 2012 în cazul în care va termina acest sezon pe unul dintre primele trei locuri în clasamentul general şi va obţine un număr nespecificat de victorii.

Informaţia a fost confirmată inclusiv de Helmut Marko, consilierul celor de la Red Bull Racing şi mâna dreaptă a patronului Dietrich Mateschitz, care susţine că această clauză este menită să împiedice plecarea unui pilot valoros de la echipă. "Există o opţiune bazată pe rezultate. Nu vom lăsa niciun pilot de top să plece", a precizat austriacul.

Vă reamintim că Vettel a semnat în august 2009 prelungirea contractului cu Red Bull Racing până în 2011 cu opţiune de prelungire pentru 2012. Până în prezent, nu erau cunoscute detalii despre modul în care se va face activarea opţiunii pentru sezonul 2012, însă acest aspect a fost lămurit cel puţin parţial în urma informaţiilor dezvăluite de Red Bull.

Noile informaţii vin în contextul în care presa internaţională speculează insistent că Vettel ar putea pleca la Ferrari după expirarea contractului cu Red Bull Racing, ipoteză care a declanşat un puternic conflict verbal între cele două echipe. Este pentru prima oară în ultimii ani când o echipă dezvăluie anumite clauze contractuale ale piloţilor săi, care în mod obişnuit sunt secrete şi cunoscute doar de părţile implicate direct.

Via | James Allen

Comentarii (1)

  • webber
    clauze deosebite exista in fiecare contract, webber daca termina in primi 5 are drept de prelungire cu inca un an, un fel de David Coulthard, pana la capat cu cei de la RBR, mai ales ca DC este si comentator F1 din acest an si pilot in DTM, deci c-am asa stau lucrurile, in rest numai bine la toti
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru