Red Bull exclude retragerea din Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 14.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko a exclus varianta retragerii Red Bull din Formula 1, în ciuda sugestiilor anterioare făcute de proprietarul Dietrich Mateschitz.

Filosofia Red Bull este că, dacă eşti în cea mai importantă ligă, în acest caz sporturile cu motor, nu poţi coborî nicio clasă. Nu are sens.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Excluderea lui Daniel Ricciardo din Marele Premiu al Australiei a declanşat un val de nemulţumiri în cadrul campioanei mondiale Red Bull Racing.

Unul dintre cei mai vehemenţi a fost chiar proprietarul Dietrich Mateschitz, care a afirmat că pentru echipa sa "totul are o limită", declaraţie care a fost interpretată ca o ameninţare privind o posibilă retragere din Formula 1.

Consultantul Helmut Marko a exclus însă varianta unei plecări a celor de la Red Bull într-o altă competiţie, în care ar putea utiliza motoare Cosworth. "Aceste zvonuri sunt nefondate. Filosofia Red Bull este că, dacă eşti în cea mai importantă ligă, în acest caz sporturile cu motor, nu poţi coborî nicio clasă. Nu are sens. Trebuie să facem totul pentru ca Formula 1 să-şi păstreze credibilitatea", a declarat austriacul pentru publicaţia germană Auto Bild.

Declaraţiile lui Marko au apărut în presa internaţională chiar în ziua în care Curtea Internaţională de Apel a FIA judeca apelul formulat de Red Bull împotriva excluderii lui Ricciardo din Marele Premiu al Australiei.

Red Bull este reprezentată în acest caz de şeful Christian Horner, directorul tehnic Adrian Newey şi inginerul-şef Paul Monagham, în timp ce completul de judecată este format din persoane mai puţin cunoscute în lumea Formulei 1: preşedintele Harry Dujim şi membrii Rui Botica Santos, Philippe Narmino, Antonio Rigozzi şi Jan Stovicek.

FIA îi are în sala de judecată pe directorul de curse Charlie Whiting şi şeful departamentului de trenuri de rulare Fabrice Lom, în timp ce Mercedes, McLaren, Lotus, Williams şi Force India sunt de asemenea reprezentate.

Un verdict în acest caz este aşteptat în cursul zilei de luni, însă ar putea fi amânat în cazul în care pledoariile avocaţilor se vor prelungi.

Via Motorsport, Autosport 

Comentarii (1)

  • Ha,ha,ha...
    Sa ameninte si ei ca pleaca de la anul asa cum au facut cei de la Mercedes si uite ca ca au rezolvat problemele,si poate la anul le da lor titlul...iar ! ;)
    6 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru