Red Bull, nemulţumită de excluderea lui Ricciardo: "Nu putem accepta orice"

de Daniel Popescu
Luni, 24.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull, şi-a exprimat în public nemulţumirea cu privire la excluderea lui Daniel Ricciardo din Australia şi afirmă că "nu poate accepta orice".

Din perspectiva noastră există o limită certă pe care o putem accepta.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Dietrich Mateschitz a oferit la sfârşitul săptămânii trecute primele declaraţii oficiale cu privire la noua controversă în care este implicată Red Bull Racing.

Proprietarul celebrului brand de băuturi energizante este profund nemulţumit de excluderea lui Daniel Ricciardo din Australia şi a sugerat că astfel de incidente pot avea ca rezultat chiar şi retragerea din Formula 1.

"Întrebarea nu este dacă are sens din punct de vedere economic (n.r - să fim în Formula 1), ci mai mult cu valoarea sportului, influenţa politică şi alte lucruri de acest gen. Am avut parte de toate din aceste puncte de vedere, dar din perspectiva noastră există o limită certă pe care o putem accepta. Ideea este că senzorul federaţiei oferă valori lipsite de acurateţe de la începutul testelor de iarnă. Putem dovedi că în Australia am respectat limitele", a declarat omul de afaceri austriac pentru publicaţia locală Kurier.

Formula 1 nu există pentru a stabili recorduri de consum sau pentru a vorbi în şoaptă în timpul unei curse.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
În plus, Mateschitz şi-a exprimat şi dezacordul pentru noul regulament tehnic, care a condus la o reducere a sunetului motoarelor şi la monoposturi mai lente decât în urmă cu un an.

"Formula 1 ar trebui să fie din nou ceea ce a fost întotdeauna: disciplina supremă.

Formula 1 nu există pentru a stabili recorduri de consum sau pentru a vorbi în şoaptă în timpul unei curse, când cel mai interesant moment este schimbul de pneuri. Consider că este absurd că suntem cu o secundă mai lenti decât anul trecut şi că seria GP2 este aproape la fel de rapidă cu o fracţiune din buget", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (5)

  • Celelalte echipe de F1 au acceptat mai multe chestii pe durata celor 4 sezoane de dominare RBR.. dar ce sa facem..Cei de la RBR sunt foarte sensibili..
    30 12
  • JugaruGabi
    Mai usor cu pianu' domnu' Mateschitz...
    Daca exista un regulament, te tii de el si nu mai comentezi.
    Daca ti se ofera penalizare, o accepti, rectifici si nu mai faci.
    23 10
  • pablo256r
    Cata ipocrizie!
    Stati-ar in gat productia de Redbull pe un an de zile!
    16 8
  • Omul chiar are dreptate. O sa ajunga ca un monopost de F1 sa scoata acelasi timp cu un monopost din GP2 cu toate aceste cerinte.
    3 1
  • @ mercuryal : 1.Toate echipele au fost de acord cu schimbarea regulamentului 2. Te intreb pe tine , in cazul in care RBR ar fi reusit si anul acesta un monopost competitiv din prima cursa, s-ar mai fi plans Mateschitz?? Eu cred ca nu
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru