Red Bull face presiuni pentru egalizarea motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 17.03.2010
Red Bull a facut un nou apel pentru egalizarea motoarelor in Formula 1, considerand ca Mercedes este avantajata de puterea mai mare a unitatilor sale.

Dezvoltarea motoarelor este interzisa in Formula 1 pana in sezonul 2012 cu scopul de a reduce cheltuielile inainte de introducerea unei unitati ecologice in 2013, insa unii constructori au reusit sa-si imbunatateasca performantele chiar si in aceste conditii.

Specialistii considera ca Mercedes detine in prezent cel mai performant motor in Formula 1, iar Renault a solicitat recent forului mondial permisiunea de a imbunatati motorul la nivelul rivalilor. Constructorul francez este sustinut in demersul sau inclusiv de Red Bull Racing, una dintre echipele pentru care furnizeaza motoare. "Ceea ce incercam acum este sa egalizam motoarele, la fel cum incearca si Renault si Ferrari", a explicat Helmut Marko, consultantul echipei patronate de Dietrich Mateschitz.

Red Bull Racing a negociat cu Mercedes un contract pentru furnizarea motoarelor incepand din sezonul 2010, insa cele doua parti nu au ajuns la un acord.

Desi initial s-a vehiculat ca McLaren s-a opus afacerii, Marko sustine ca motivul real este ca Mercedes s-a temut ca va fi invinsa pe circuit de Red Bull Racing.

"Mercedes nu ne-a vrut. Nu vreau sa fiu arogant, dar ei au stiut ca daca vom avea acel motor nu ne vor mai vedea pe pista", a adaugat austriacul.

Dupa esuarea negocierior cu Mercedes, Red Bull a continuat parteneriatul cu Renault, umbrit anul trecut de mai multe probleme tehnice ale unitatii franceze. Nici sezonul 2010 nu a inceput sub cele mai bune auspicii, dupa ce Sebastian Vettel a ratat victoria din cauza unei bujii a motorului RS27.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • tech_nic
    specialistii...
    Oare cine pot fi acei specialisti? Una e brandul, alta performanta. Recunosc, Merc. e mai bun ca bmw, dar nu cel mai bun, desi ma-s fi bucurat sa fi fost invers!
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru