Red Bull, Ferrari şi Mercedes vor testa noile pneuri Pirelli în decembrie

de Daniel Popescu
Luni, 02.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull, Ferrari şi Mercedes vor participa în luna decembrie la o sesiune de trei zile de teste în Bahrain pentru evaluarea noilor cauciucuri pentru sezonul 2014 al Formulei 1.

Esential 3 este numarul echipelor care vor participa la testele Pirelli din decembrie
Pirelli a obţinut acordul FIA de a organiza în luna decembrie o sesiune de teste pe circuitul din Bahrain, pentru a evalua noile pneuri pe care le va furniza în sezonul următor.

Forul mondial a acceptat propunerea producătorului italian după ce planurile de evaluare în antrenamentele din cadrul Marelui Premiu al Braziliei au eşuat din cauza ploii.

Pirelli a invitat toate echipele să participe la testul de trei zile din Bahrain, însă numai trei au acceptat invitaţia, Red Bull Racing, Ferrari şi Mercedes, iar evaluările vor fi efectuate cu monoposturile din sezonul 2013.

Celelalte opt echipe au refuzat propunerea din cauza costurilor ridicate necesare pentru a participa la teste, motiv pentru care vor fi nevoite să aştepte până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a afla caracteristicile noilor cauciucuri. Decizia de a nu participa la test reprezintă încă o dată în privinţa dificultăţilor financiare pe care le traversează cele mai multe echipe, unele dintre acestea având reale probleme cu plata salariilor şi fiind în căutarea unor parteneri.

Via TheF1Times

Comentarii (2)

  • Marius
    Trist! Inseamna ca celelate echipe sunt in semifaliment financiar.
    2 1
  • Cum e posibilas a ceva? Pai Mclaren este finantata de Honda si nu isi permite un test?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru