Red Bull: "Formula 1 a devenit un fel de loterie"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.05.2012
Dietrich Mateschitz consideră că pneurile au transformat Formula 1 într-un fel de loterie, deşi admite că spectacolul este benefic pentru fani.

Sezonul 2012 al Formulei 1 este unul dintre cele mai echilibrate din istoria recentă, după ce cinci piloţi de la cinci echipe diferite au obţinut câte o victorie în primele cinci curse ale anului.

Acest lucru a condus însă la inccetarea dominaţiei autoritare a celor de la Red Bull Racing de anul trecut, iar patronul Dietrich Mateschitz crede că Formula 1 a devenit o loterie prin prisma caracteristicilor misterioase ale pneurilor Pirelli.

"Formula 1 este mai interesantă şi mai imprevizibilă ca niciodată. Evident, datorită schimbărilor de regulament de dinaintea sezonului, echipele de top s-au apropiat. întotdeauna am avut încredere în potenţialul monopostului nostru RB8 şi, fără niciun dubiu, încă mai am. Dar toată lumea trebuie să înveţe F1 din nou."

"A devenit un fel de loterie să descoperi fereastra în care funcţionează pneurile. Şi nu cred că asta se întâmplă în mod intenţionat pentru a crea mai multe depăşiri şi tensiune în curse. Presupun că nimeni nu înţelege aceste pneuri", a declarat omul de afaceri austriac.

În condiţiile în care sezonul este unul echilibrat, Mateshitz a evidenţiat performanţele celor de la Lotus, chiar dacă britanicii nu au reuşit încă să obţină nicio victorie în 2012.

"Lotus a fost cea mai mare surpriză.

Cred că Kimi Raikkonen avea cu adevărat resursele necesare pentru a câştiga în Bahrain. Întrebarea este cât de mult va fi capabilă Lotus să menţină munca de dezvoltare pe care o vor arăta celelalte echipe. Dacă vor putea ţine pasul, cred că vor reprezenta o forţă", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • ipocriti
    Ipocriti
    12 10
  • mobius
    nu este prima data...
    Intr-adevar sunt ipocriti si asta daca ne gandim doar la faptul ca succesele lor sunt datorate in principal motorului Renault.
    9 13
  • Red Bull
    Nu cred ca e chiar profesional ceea ce fac ei acum, anul trecut a mers totul perfect si regulile erau pentru toti reguli, si pneurile erau bune, si ce daca Ferrari , Mercedes si altele aveau probleme cu ele ...? RB nu avea, si asta conta cel mai mult, mai ca nici nu se vorbea de monopost , dadeau "vina" pe Vettel , ca e cel mai bun, ca are talent... Red Bull Shit
    Iaca talent sa-l vezi pe Ham cum ajunge de pe ultimul pe 8, cum facea Schumacher si cum poate Kimi, iaca talent sa cistigi o cursa dupa doi ani in F1 cu o echipa ca Wiliams, iaca talent sa te tii pe locul doi si sa-ti intreci coechipierul care are acelasi monopost (ce Wiliams si Ferrari alearg ape alte pneuri)
    Deja m-am obisnuit Red Bull maninca la c*cat de la inceputul anului.
    P.S. acum chiar cred ca unica chieie a succesului a fost Adrian Newey... Jos palaria pentru el.
    Inca de cind era Coulthard acolo si l-a adus pe Adrian la RB se vorbea deja despre un progres nemaivazut pt ei.
    15 9
  • Bogdan
    Lotus
    S-ar putea ca Lotus sa termine in fata lor anul asta. Hm ... vedem.
    11 5
  • florin sm
    mobius
    Pe langa motor mai sunt mii de componente, un exemplu este mercedes care se zice ca au un motor mai tare decat cel furnizat catre cei de la mclaren si sunt mai slabi. CRED CA ESTI FAN RENAULT.....
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru