Red Bull: "Mercedes i-a oferit un salariu dublu lui Newey"

de Daniel Popescu
Marti, 27.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko susţine că Mercedes i-a făcut o ofertă lui Adrian Newey cu un salariu dublu decât cel pe care îl are la Red Bull Racing.

Esential 2006 este sezonul in care Adrian Newey a devenit directorul tehnic al celor de la Red Bull Racing
Presa internaţională a relatat recent că Ferrari i-a făcut o nouă ofertă lui Adrian Newey, chiar dacă informaţia a fost negată ulterior de şeful Marco Mattiacci.

Scuderia nu este însă singura echipă interesată de serviciile reputatului director tehnic al echipei Red Bull Racing. Potrivit unor declaraţii făcute de Helmut Marko, consultantul Red Bull, Mercedes a încercat de asemenea să-l recruteze pe Newey în schimbul unui salariu dublu decât cel pe care îl are în prezent la cvadrupla campioană mondială.

"Mercedes oferă salarii duble pentru angajaţii Red Bull. Iar noi ne plătim oamenii cu salarii chiar decente. Totuşi, Newey a decis să rămână cu noi la Red Bull până la noi informaţii", a declarat el pentru publicaţia austriacă Kleine Zeitung.

Newey a refuzat în mai multe rânduri ofertele primite de la Ferrari, în primul rând pentru că ar trebui să se mute în Italia împreună cu soţia şi cei patru copii ai săi.

În schimb, Mercedes are sediul tot în Anglia, la Brackley, localitate situată la numai 30 de kilometri de Milton Keynes, acolo unde este amplasată fabrica Red Bull.

Via GMM

Comentarii (2)

  • "Newey a decis să rămână cu noi la Red Bull până la noi informaţii"

    Deci pana cand ii anunta ca pleaca ramane la ei :)))
    21 2
  • e o miscare inteligenta din partea Mercedes. Singura echipa care ar putea pune probleme echipei Mercedes e RBR. Daca il iau pe Newey de acolo au rezolvat problema mai ieftin si mai sigur decat sa duca lupta cu RBR.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru