Red Bull, în pericol să aibă din nou probleme cu motoarele Renault în Bahrain

de Daniel Popescu
Marti, 14.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault cunoaşte cauzele defecţiunilor tehnice ale motoarelor din China, însă avertizează că este puţin probabil să le remedieze până la etapa din Bahrain.

Ştiam că avem o slăbiciune şi există un plan.

Cyril Abiteboul
Director executiv Renault
Renault spera ca Red Bull Racing va fi capabilă să lupte cu Williams în Marele Premiu al Chinei prin utilizarea unor setări mai agresive, însă în realitate ambele echipe deţinute de producătorul austriac de băuturi energizante au avut parte de probleme.

Daniel Ricciardo a înlocuit motorul între calificări şi cursa, în timp ce coechipierul său Daniil Kvyat şi Max Verstappen de la Toro Rosso au abandonat cu defecţiuni tehnice la unitatea de propulsie. Cyril Abiteboul, directorul executiv al constructorul francez, admite că se aştepta la astfel de probleme şi că ştie modul în care acestea pot fi remediate.

"Ştiam că există riscul fiabilităţii deasupra capetelor noastre. Evident, problemele ne-au lovit acum. Ştiam că avem o slăbiciune şi există un plan. Trebuie să ne asigurăm că planul este suficient de bun pentru dimensiunea problemelor şi dacă îl putem implementa suficient de rapid", a declarat el.

Următoarea etapă din Bahrain are însă loc la sfârşitul acestei săptămâni, motiv pentru care Renault admite că este puţin probabil să aibă timpul necesar de a remedia defecţiunile.

Prin urmare, nu este exclus ca Red Bull Racing şi Toro Rosso să aibă din nou parte de defecţiuni tehnice pe parcursul cursei de duminică.

"Din punct de vedere logistic nu sunt sigur dacă putem redresa problema pentru Bahrain, dar cu siguranţă obiectivul nostru este să nu avem nicio problemă de fiabilitate la Monaco. Ştiam că primul motor pe care l-am realizat avea unele slăbiciuni de fiabilitate. Planul este să ne asigurăm că viitorul motor pe care îl construim nu are nicio problemă de fiabilitate", a adăugat el.  

Comentarii (1)

  • poate pana la abu dhabi reusesc sa faca un motor propice pentru inceputul sezonului 2015 ....
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru