Red Bull: "Renault are probleme cu alternatoarele din 2005"

de Daniel Popescu
Marti, 20.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey susţine că Renault are probleme cu alternatoarele încă din sezonul 2005, sugerând că nu există nicio garanţie că noua specificaţie pentru Brazilia va fi fiabilă.

Red Bull Racing va utiliza în premieră în Brazilia noua specificaţie de alternator dezvoltată de Renault pentru acest sezon, după ce Mark Webber a abandonat în Marele Premiu al Statelor Unite din cauza unei defecţiuni la această componentă.

La fel ca şi coechipierul său Sebastian Vettel, australianul a folosit o specificaţie din 2011 a alternatorului, după ce Vettel a abandonat la Valencia din postura de lider tot din cauza alternatorului, de data aceasta de fabricaţie 2012.

Chiar dacă aparent problemele au început anul trecut, Adrian Newey, directorul tehnic al campioanei mondiale, afirmă că Renault a avut defecţiuni la alternator încă din 2005. "Componenta nu este nouă. Este în motorul Renault din preajma anului 2005 şi a avut probleme de fiabilitate încă din 2005", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
De altfel, nu există nicio garanţie că noul alternator furnizat de Renault pentru cursa de la Interlagos va fi fiabil, chiar dacă acesta a fost utilizat fără probleme la Austin de cel puţin una dintre celelalte echipe partenere Renault (Lotus, Williams şi/sau Caterham).

Cursa de la Interlagos este crucială pentru titlul mondial, în condiţiile în care Vettel are un avans de 13 puncte în faţa lui Fernando Alonso cu 25 disponibile pentru învingător.

Via SportingLife

Comentarii (2)

  • Alternatorul de specificatie 2012 a dat coltul in cursa din Valencia pe monopostul lui Vettel. dl. Adrian a uitat sa specifice ca s-au terminat si alternatoarele editia 2011 (unul a dax chix pe monopostul lui Mark in USA) asa ca sint intr-o situatie ingrata. Pornesc in cursa din Brazilia cu sabia lui Damocles deasupra lor.
    1 1
  • hmm...
    ceva imi spune ca iar blufeaza...ca sa le dea sperante competitiei, avand ei cv in maneca! asa au facut intotdeauna si nu se schimba acum RBR!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru