Red Bull şi Ferrari avertizează că FOTA se poate destrăma

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.10.2011
Red Bull şi Ferrari au avertizat că FOTA nu îşi mai justifică existenţa în cazul în care echipele nu ajung la o înţelegere privind acordul pentru reducerea costurilor.

Echipele de Formula 1 au decis să amâne pentru Marele Premiu din Abu Dhabi discuţiile privind modul în care va fi aplicat în continuare acordul pentru reducerea costurilor.

În mijlocul speculaţiilor că Red Bull Racing şi Mercedes GP au încălcat principiile acestuia, au început deja să circule numeroase ipoteze privind viitorul Formula One Teams' Assocition (FOTA). Semnalul de alarmă este tras inclusiv de Christian Horner, şeful Red Bull, care admite că FOTA se poate destrăma în cazul în care echipele nu ajuns la o înţelegere privind acordul de reducere a costurilor.

"Cred că FOTA este la răscruce de drumuri şi trebuie să facă faţa unor probleme cheie pentru a merge înainte sau ne vom opri. Este atât de simplu. Principalele probleme se leagă, evident, de Acordul Concorde, de direcţia în care merge acesta şi în mod fundamental de acordul pentru reducerea costurilor. Dacă nu ajungem la o înţelegere, atunci care mai este rostul FOTA?", se întreabă britanicul.

Opiniile sale sunt împărtăşite şi de Stefano Domenicali, şeful Ferrari, care admite că FOTA se află într-un punct critic al existenţei.

"Ştim motivul pentru care am început FOTA, iar acum trebuie să înţelegem dacă mai avem nevoie de FOTA.

Care sunt obiectivele de viitor ale FOTA, dacă mai există un viitor pentru FOTA? Trebuie să facem asta într-o manieră constructivă şi deschisă. Este o discuţie importantă pentru următoarele săptămâni. În privinţa acordului pentru reducerea costurilor, la Abu Dhabi va fi o soluţie, altfel vom vedea", a precizat italianul.

Via | Reuters | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru