Red Bull: "Startul sezonului va fi dominat de performanţele motoarelor"

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey anticipează că prima parte a sezonului 2014 al Formulei 1 va fi dominată de fiabilitatea şi performanţele motoarelor.

Factorii decisivi vor fi fiabilitatea, puterea şi consumul de carburant.

Adrian Newey
Director tehnic Red Bull
Introducerea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri va schimba radical factorii care generează performanţele în Formula 1, potrivit estimărilor făcute de Adrian Newey.

Directorul tehnic al celor de la Red Bull Racing consideră că aerodinamica va avea un aport semnificativ mai mic la performanţe în prima parte a anului, în condiţiile în care fiabilitatea şi performanţele motoarelor vor juca un rol esenţial.

"Cel puţin în prima parte a sezonului vom vorbi despre o formulă a motoarelor. Factorii decisivi vor fi fiabilitatea, puterea şi consumul de carburant. Aerodinamica va începe să conteze cu adevărat doar după ce noile motoare V6 s-au maturizat. Dar trebuie să spunem că în privinţa unităţii de propulsie nu ne bazăm doar pe Renault, ci şi pe mulţi alţi furnizori. Fiecare dintre ei va trebui să se adapteze la viteza de dezvoltare a Formulei 1", a declarat britanicul în vârstă de 55 de ani.

Red Bull, principala victimă?

Red Bull Racing ar putea fi cea mai afectată echipă de noul regulament tehnic.

Pe lângă pierderea avantajului aerodinamic datorat sistemul de evacuare inovator introdus în ultimii ani, Red Bull Racing trebuie să facă faţă şi problemelor întâmpinate de Renault.

Echipa a acordat prea puţin spaţiu noii unităţi de propulsie şi trebuie să îmbunătăţească sistemul de răcire, la care se adaugă şi defecţiunile înregistrate de constructorul francez la sistemul ERS.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru