Red Bull sugerează că Sainz Jr. nu va debuta în Formula 1 în 2014

de Daniel Popescu
Marti, 15.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing îl îndrumă pe Carlos Sainz Jr. să se concentreze pe câştigarea titlului în Formula Renault 3.5 şi sugerează astfel că nu îl va înlocui pe Kamui Kobayashi la Caterham.

Dacă va câştiga Formula Renault 3.5, Sainz Jr. va avea posibilitatea unui test de Formula 1 la Abu Dhabi după finalul sezonului.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Presa internaţională a relatat în ultima perioadă că Red Bull Racing negociază cu Caterham posibilitatea de a-l propulsa pe Carlos Sainz Jr. în Formula 1 în locul lui Kamui Kobayashi începând cu Marele Premiu al Germaniei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Negocierile au fost confirmate ulterior şi de pilotul spaniol, însă în cele din urmă acesta va rămâne cel mai probabil în Formula Renault 3.5 până la sfârşitul acestui sezon, potrivit declaraţiilor făcute de Helmut Marko, consultantul Red Bull. "Dacă va câştiga Formula Renault 3.5, Sainz Jr. va avea posibilitatea unui test de Formula 1 la Abu Dhabi după finalul sezonului", a declarat austriacul pentru publicaţia Autosport.

Visul meu este să fiu pilot de Formula 1 aşa că aş profita cu ambele mâini de orice oportunitate, indiferent că este Caterham sau altă echipă.

Carlos Sainz Jr
Pilot FR 3.5
La rândul său, Sainz Jr.
a admis că şi-ar dori să concureze în Formula 1, însă este pregătit să aştepte debutul până în 2015, dacă aceasta va fi decizia celor de la Red Bull.

"Visul meu este să fiu pilot de Formula 1 aşa că aş profita cu ambele mâini de orice oportunitate, indiferent că este Caterham sau altă echipă. Dar în acelaşi timp mă bucur să mă concentrez pe Formula Renault 3.5, aşa că nu voi intra în depresie dacă nu va exista o oportunitate în F1 înainte de finalul anului. vreau să devin primul pilot Red Bull care câştigă Formula Renault 3.5, acesta este principalul obiectiv pentru acest an", a declarat spaniolul.

Indiferent dacă va debuta sau nu la Caterham, Sainz Jr este creditat cu mari şanse să concureze pentru Toro Rosso în sezonul 2015, cel mai probabil în locul lui Jean-Eric Vergne.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru