Red Bull susţine că există alternative la motoarele Renault

de Daniel Popescu
Vineri, 20.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dietrich Mateschitz va analiza performanţele motorului Renault după cursa din Austria şi susţine că, dacă nu este mulţumit de progresele francezilor, există alternative la unităţile acestora.

Vom decide dacă mai există potenţial de dezvoltare cu actualul motor sau dacă trebuie să considerăm o nouă dezvoltare pentru a ajunge la standardul celor de la Mercedes.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Red Bull Racing a dezvăluit recent prin vocea şefului Christian Horner că îşi va respecta contractul cu Renault pentru furnizarea motoarelor şi în sezonul 2015, în ciuda rezultatelor modeste din prima parte a acestui sezon.

Cu toate acestea, proprietarul Dietrich Mateschitz a lăsat să se înţeleagă că nu exclude o despărţire de constructorul francez. În prima fază, cvadrupla campioană mondială va analiza progresele realizate de Renault în privinţa dezvoltării motoarelor imediat după cursa din Austria.

"Va exista acest raport final, iar apoi vom decide dacă mai există potenţial de dezvoltare cu actualul motor sau dacă trebuie să considerăm o nouă dezvoltare pentru a ajunge la standardul celor de la Mercedes", a declarat austriacul.

Sigur că întotdeauna există alternative, dar nu văd Red Bull Racing utilizând un motor Mercedes.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Întrebat dacă "noua dezvoltare" presupune utilizarea unui alt motor sau doar o redezvoltare a celui de la Renault, Mateschitz a precizat că există alternative la Renault, însă Mercedes nu se numără printre acestea.

"Sigur că întotdeauna există alternative.

Dar nu văd Red Bull Racing utilizând un motor Mercedes, pentru că Mercedes vrea să fie campioană nu numai în acest an, ci şi în următorii ani", a adăugat el.

Presa internaţională a lansat inclusiv speculaţia că Red Bull Racing şi-ar putea dezvolta propriul motor în cadrul unui nou centru de dezvoltare în care va lucra Adrian Newey. Directorul tehnic al Red Bull urmează să renunţe la funcţie după realizarea monopostului pentru 2015 şi să se ocupe de alte proiecte, a căror natură va fi anunţată ulterior.

Via GMM

Comentarii (3)

  • Alternativa la pilot au gasito prin Rici ,mai au la motor ,minariile le stiu foarte bine si hop inca un campionat
    1 3
  • Practic vor imbunatati motorul Renault si-i vor zice Infinity. Chiar daca in trecut cei de la Renault nu au fost de acord, acum nu prea au loc de-ntors. Ramane ca FIA sau F1 sa-nghita galusca. Daca vor un campionat strans vor fi nevoiti s-o faca.
    1 1
  • Pai sa faca si Ferrari de-astea. Sa-i puna pe aia de la FIAT sa modifice motorul Ferrari si in 2015 Ferrari sa aiba motor "nou" FIAT. Ah, stai, pe astia nu-i duce capul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru