Newey îşi reduce influenţa la Red Bull: va fi doar consultantul şi mentorul echipei

de Daniel Popescu
Duminica, 08.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey a semnat un nou contract multi-anual cu Red Bull, însă îşi va reduce semnificativ atribuţiile la echipa de Formula 1, pentru care va fi doar consultant şi mentor.

Esential 2006 este sezonul in care Adrian Newey a ajuns la Red Bull Racing
4 titluri mondiale la piloti si tot atatea la constructori a obtinut Red Bull Racing cu Adrian Newey
Red Bull Racing a anunţat duminică semnarea unui nou contract pe termen lung cu Adrian Newey, directorul tehnic al echipei care a contribuit decisiv la cele patru titluri mondiale consecutive obţinute în perioada 2010-2013.

Cu toate acestea, Red Bull a dezvăluit că influenţa lui Newey în cadrul echipei de Formula 1 va scădea dramatic şi se va reduce la rolurile de consultant şi mentor. În schimb, britanicul se va ocupa de o serie de alte proiecte ale celor de la Red Bull, care urmează să fie detaliate pe parcursul acestui an.

"Ca parte a noii înţelegeri, Newey va lucra la noi proiecte ale Red Bull Technology şi va fi consultant şi mentor pentru Red Bull Racing pe măsură ce echipa îşi va dezvolta monoposturile în următoarele sezoane.

Detaliile noilor proiecte vor fi anunţate în timp util", precizează echipa într-un comunicat de presă.

Red Bull nu a oferit nicio explicaţie cu privire la motivele pentru care implicarea lui Newey în Formula 1 se va reduce, însă britanicul s-a arătat de mai multe ori dezamăgit de noul regulament tehnic, care limitează dramatic creativitatea inginerilor. De altfel, Formula 1 pregăteşte un nou regulament tehnic pentru sezonul 2017, care va include şi mai multe standardizări ale componentelor cu scopul de a reduce costurile.

Anterior, presa a relatat ca Ferrari şi Mercedes i-au făcut oferte lui Newey, însă britanicul le-a refuzat.

Via Red Bull Racing

Comentarii (1)

  • ceva se dospeste? oare creste?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru