Red Bull va concura în Canada cu un monopost ilegal!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 09.06.2012
Red Bull Racing este nevoită să concureze în Canada cu un sistem de răcire pentru frâne considerat ilegal de FIA, întrucât echipa nu dispune de componente de rezervă la Montreal.

UPDATE: Red Bull a anunţat că are componente de rezervă pentru înlocuirea sistemului de răcire pentru frâne, astfel că monopostul cu care concurează în Canada este regulamentar.

Speculaţiile privind sistemul de răcire pentru frâne utilizat de Red Bull Racing au luat amploare cu puţin timp înainte de începerea ultimei sesiuni de antrenamente libere.

După ce Auto Motor und Sport a anunţat vineri seară că FIA a obligat campioana mondială să modifice sistemul de răcire al frânelor pentru a nu obţine un avantaj aerodinamic, publicaţia Autosport şi postul de televiziune SkySports au confirmat informaţiile.

Totuşi, potrivit celor de la SkySports, Red Bull Racing a fost informată despre această problemă chiar în Canada şi nu are posibilitatea de a modifica sistemul de răcire al frânelor al monopostului pentru calificările şi cursa de la Montreal, întrucât nu dispune de componente de rezervă.

Prin urmare, echipa nu are altă soluţie decât să concureze la Montreal cu un monopost declarat ilegal de FIA, motiv pentru care echipele rivale sunt îndreptăţite să înainteze un protest oficial împotriva campioanei mondiale la finalul calificărilor de sâmbătă sau al cursei de duminică.

Potrivit surselor, sistem de răcire utilizat de Red Bull pentru frâne include unele "găuri" care au potenţialul de a dirija o parte din fluxul de aer spre aripa faţă.

Prin acest procedeu, echipa obţine un avantaj aerodinamic care este interzis de regulamentul tehnic.

După cursa de la Monaco, Red Bull a fost nevoită să modifice şi designul podelei, pentru a acoperi de asemenea câteva "găuri" poziţionate neregulamentar în partea frontală a pneurilor spate.

Via | SkySports | Autosport

Comentarii (4)

  • Sa nu participe...
    14 10
  • interesant anul trecut fia nu a bagat in seama toate neregulile monopostului rb7
    15 4
  • Din pacate stirile de pe acest site sunt din ce in ce mai mult in cautare de senzational si unele titluri tind spre penibil.
    10 6
  • Simona
    esti din ce in ce mai penibil CENZURESCULE !!!
    lasa pe altul daca nu esti in stare de profesionalism !!!
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru