Red Bull: "Va fi extrem de dificil să luptăm cu Mercedes pentru titlu"

de Daniel Popescu
Sambata, 05.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey consideră că va fi "extrem de dificil" pentru Red Bull să-i ajungă la timp din urmă pe cei de la Mercedes pentru a putea lupta pentru titlurile mondiale.

Sincer să fiu, cred că va fi extrem de dificil (n.r - să luptăm pentru titluri).

Adrian Newey
Director tehnic Red Bull
Red Bull Racing a început sezonul 2014 într-o formă mai bună decât cea anticipată după testele de iarnă, însă echipa nu este încă aptă să lupte cu Mercedes pentru victorii.

Oficialii echipei aşteaptă o rezolvare a problemelor cu motorul din partea partenerilor de la Renault, însă directorul tehnic Adrian Newey a admis că va fi dificil pentru cvadrupla campioana mondială să mai conteze în lupta pentru cele două titluri mondiale.

"Sincer să fiu, cred că va fi extrem de dificil (n.r - să luptăm pentru titluri). Diferenţa existentă este adânc înrădăcinată în unitatea de propulsie şi este dificil să revenim rapid în top. Putem încerca să îmbunătăţim şasiul, dar apoi depindem de Renault în privinţa motorului. Ştim unde suntem puternici şi unde suntem slabi. Suntem competitivi în viraje, dar lenţi pe liniile drepte", a declarat britanicul.

Vedem cu claritate că suntem cu circa o lună în urmă.

Remi Taffin
Director operatiuni Renault
Red Bull se află într-o situaţie asemănătoare cu cea din 2009, atunci când Brawn GP a câştigat titlurile mondiale, iar echipa austriacă a avut cel mai bun monopost în a doua jumătate a sezonului, când era însă prea târziu pentru a împiedica rivalii să-şi adjudece trofeele.

Remi Taffin, directorul de operaţiuni Renault, consideră că francezii sunt cu o lună în urmă în privinţa dezvoltării motorului.

"Vedem cu claritate că suntem cu circa o lună în urmă.

Trebuie să ne concetram, dar faptul că avem curse la o săptămână nu ne ajută. Cred că gestionăm bine situaţia şi putem vedea progresele pe circuit, dar mai este mult până departe", a explicat el.

Via James Allen

Comentarii (11)

  • Redfools
    Cand ma gandesc ca unii spera sa vada al 5-lea titlu....e comic....:)
    5 6
  • Lucian
    Explicatia lui Tafin m-a lasat perplex! Cum naiba sa fii in urma cu o luna in dezvoltarea motorului, pana acum ce-au facut?! Eu zic ca au mers pe o solutie ce ulterior s-a dovedit proasta, iar acum incearca sa copieze de la rivalii nemti. Ipocrizia ieftina ma dezgusta si nu ma astept, bineinteles, sa o spuna in public ca vor copia solutia dovedita castigatoare. A fost ca la loterie, au incercat si au esuat, acum merg pe varianta cealalta, dar anul asta nu va mai fi timp, poate la anul, daca si Merc-ul sta pe loc. Pana atunci, francezii sa treaca la munca, intrucat in prezent au fost batuti mar de nemti, precum in prima parte a celui de al doilea razboi mondial. :)
    Succes celor mai buni, restul sa lase lamentarile si sa faca mai mult in fapt decat in declaratii!
    6 6
  • @Redfools
    au bifat totusi 4 titluri,iar voi(e comic)...tot mai asteptati UNUL!
    3 4
  • cosmin
    se poate dezvolta motorul nu is inghetate pana la finalul campionatului
    2 2
  • motoarele sunt inghetate pana in 2020 . Deci pana atunci Renault si Ferrari nu pot face nimic.
    2 2
  • pana acu au cstigat numai pe trisare acu sau trezit la realitate si e cam dureros..:))
    2 1
  • undei campionu acu cand are o masina inferioara cu au avut alti in trecut si totusi luptau se chinuiau nu plangeau ,nici macar cu riciardo nu poate sa tina pasu acu se vede vaoarea "campionului"...
    3 0
  • ce buna gluma o luna?? mercedes a inceput dezvoltarea motorului cu 2 ani in urma si dezvoltarea monopostului cu un an in urma in timp ce redbull incerca sa castige tot in 2013 si nu sau gandit la urmatorul an
    1 0
  • Ok, Mercedes are un motor puternic si este la peste 1 secunda pe tur mai rapid decat restul echipelor si sunt pe "val", dar oare ce mama dracului au vrut cei de la FIA cand au oprit hegemonia lui Ferrari, daca nu o echilibrare a sanselor la titluri? Au taiat bugete, cai putere, au bagat noi reguli si regulamente care nu au facut decat sa sa-i ajute pe unii sa speculeze anumite avantaje iar pe altii sa-i arunce in spatele grilelor de start cu istoria lor cu tot. Daca anul trecut Lotus era echipa surpriza care putea termina pe podium anul acesta abia termina o cursa. Sincer sa fiu ma supara un singur lucru, anume ca la nici 3 curse efectuate in acest an deja se stiu campionii modiali pe 2013. Ei tovarasi membrii FIA cu asta ati omorat frumusetea acestui sport care pana nu demult se lupta pana in ultima cursa ptr. a decide un titlu.
    Shame!!
    6 0
  • @Sumi si ce vrei sa spui cu astea ca FIA nu ajucat cum trebuie de ex in 2007 cu kimi campion la o distanta de 1 punct,sau 2008 cu lewis tot la 1 punct,sau 2010 cu vettel,sau 2012? mai gresesc si ei cateodata si da F1 nu mai este sportul de prin anii 80-90 acum este un sport care incerca limitele tehnologiei si mai incolo,si ce iti placea anii 2000-2004 cand porneai tv la F1 si dupa primul tur inchideai si stiai cine v-a castiga?
    1 3
  • @ :))), pai la cum a inceput actuaLa editie a acestui campionat nu poti sti cine castiga inca din start? Oricum prevad doua curse azi, una dintre Rosberg si Hamilton si al doua ocupantii locurilor 3-8
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru