Red Bull: "Vettel nu va pleca la Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.07.2012
Christian Horner susţine că Sebastian Vettel nu a semnat niciun contract cu Ferrari şi a exclus posibilitatea ca germanul să părăsească echipa mai devreme de finalul anului 2014.

Sebastian Vettel are contract cu Red Bull Racing până la sfârşitul sezonului 2014, însă presa internaţională a susţinut că dublul campion mondial a semnat deja un contract cu Ferrari şi că nu-şi va respecta ultimul an al înţelegerii.

Informaţia a fost însă negată de Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing, care este însă convins că speculaţiile vor continua să apară în presa şi în perioada următoare.

"Am vorbit cu Vettel despre asta şi mi-a spus foarte clar că nu a avut niciun dialog şi nu a semnat nimic cu Ferrari. Zvonurile vor continua mereu. Cred că cea mai mare parte a echipei a mers la Ferrari la un moment dat în acest an, indiferent că era vorba despre Adrian Newey, Mark Webber, Vettel. Până şi despre mine s-a spus că voi pleca. Vettel se simte foarte confortabil în echipă, iar echipa se simte foarte confortabil cu Vettel. A fost alături de Red Bull în ultimii 12 ani şi cred că va mai rămas în următorii ani. Nu am nicio grijă în privinţa lui Vettel şi el va fi aici în 2013, 2014 sau mai departe", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

În schimb, contractul lui Webber urmează să expire la sfârşitul sezonului, iar Horner a sugerat că prelungirea înţelegerii reprezintă mai mult o formalitate.

"Webber face o treabă grozavă.

Cred că a pilotat extrem de bine în acest an şi a fost constant. Se bucură să piloteze şi cred că avem o pereche puternică. Ei pilotează monopostul într-o manieră similară şi este important pentru noi să avem doi piloţi care se împing unul pe celălalt. Aşa că în următoarele săptămâni vom discuta cu Webber despre viitor", a adăugat el.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Sunt fan Ferrari,sa zicem,dar daca ma gandesc bine,cred ca Vettel ar face o greseala sa plece de la o echipa care e in top.Adica aceeasi greseala care a facut-o Alonso cand a plecat de la Renault,dupa ce castigase cele doua titluri.Atunci a facut cea mai mare tampenie din viata lui,plecand de la o echipa care era campioana si care ii mai putea aduce un titlu,parerea mea,stand acolo.
    Inteleg ca e un vis sa pilotezi pentru Ferrari dar se pare ca e totusi greu sa pui la punct cum trebuie un monopost cu ei.
    2 1
  • Si totusi chiar si cu Alonso mai mult de o victorie sau un podium nu puteau obtine in sezonul 2007...McLaren si Ferrari dominau autoritar in fiecare cursa...chiar si Bmw Sauber s-a remercat in prima parte a sezonului.Ghinionul lui Alonso a fost ca nu a avut parte in totalitate de sprijinul echipei probabil ar fi luat si al 3- lea titlu in 2007 cu McLaren.

    Vettel va ramane pe viata la RedBull....poate daca pleaca Newey atunci lucrurile se vor schimba.
    2 1
  • @Davidenko eu cred ca Renault a mers destul de slab in 2007 chiar din pricina lui Alonso. Daca ramanea la echipa si in 2007, Renault ar fi avut rezultate mult mai bune in acel sezon deoarece se stie ca aportul lui Alonso la monopost este una uriasa. Daca ar fi continuat Alonso ar fi continuat si dezvoltarea monopostului pentru sezonul urmator si implicit, rezultate mai bune. Cat despre McLaren 2007 nu stiu ce sa zic. Probabil ca echipa era destul de puternica in ciuda sezonului 2006 slabutz dar si venirea lui Alonso a contat. Inainte de asta singurul care putea sa dezvolte monopostul era De La Rosa deoarece Hamilton era debutant deci experienta 0.
    1 1
  • alonso
    Vettel trebuie sa te duci la FERRARI
    1 0
  • alonso
    vettel merge la ferrari sigur
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru