Regula 107% pentru calificări va rămâne neschimbată în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.10.2011
Şansele ca regula de 107% aplicată în calificări să fie relaxată până la 110% începând din sezonul 2012 sunt minime.

Echipele din Formula 1 au discutat în Coreea de Sud posibilitatea de a modifica uşor regulamentul pentru calificările din sezonul 2012, prin care regula 107% să fie relaxată la 110%.

Prin această schimbare, echipele din spatele grilei de start ar fi avut mai multe şanse să se încadreze în regulament şi să primească permisiunea de a concura în cursa de duminică.

De exemplu, în prezent, dacă cel mai bun timp în prima parte a calificărilor este de 1:40:000 (100 de secunde), atunci ceilalţi piloţi trebuie să fie cronometraţi cu cel mult 1:47.000 pentru a primi acceptul de a concura duminică, în timp ce noua regulă ar fi mărit timpul la 1:50.000.

Cu toate acestea, niciuna dintre echipe nu a părut interesată de această propunere, nici măcar cei de la Hispania Racing, care deţin cel mai lent monopost. "Este o idee care a fost discutată de mult timp, dar suntem mulţumiţi să menţinem actuala limita de 107%. Nu avem nicio problemă cu asta", a declarat Colin Kolles, şeful de origine română al echipei spaniole.

Regula 107% a fost reintrodusă în acest sezon pentru prima oară după 2002, însă o portiţă în regulament a permis echipelor să concureze în curse chiar dacă nu au respectat-o.

Singura echipă care a fost afectată de această regulă a fost Hispania Racing, care nu a concurat cu niciun monopost în Marele Premiu al Australiei. În rest, FIA a decis să permită piloţilor să concureze duminică chiar dacă nu au respectat regula, pe baza timpilor realizaţi în antrenamente.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • cred ca nu stiti ce inseamna a inaspri
    5 0
  • Mauro7xtra
    Nu cumva relaxare?!?
    Cred că mai corect era relaxarea regulii de la 107% la 110%, mai ales în acest context. Mai multă atenţie la traducerile astea este foarte recomandată!
    1 0
  • @barichelu
    buna observatie :))
    1 0
  • Andrei
    @Regula
    LOOOOOOL 110% este mai mare ca 107% practic regula in loc sa fie inasprita devine mai permisiva LOOOOL. Bine ca nu s-au gandit la 120% ca are comedie, as zic ca 100% era perfect. Si asa, Hispania... cine are nevoie de ei pe grila?
    1 2
  • @Andrei
    100% inseamna ca decat pilotul din pole poate sa plece in cursa :))

    Parerea mea este ca acest procent trebuie micsorat, pe la 105%, pentru ca 107% se calculeaza in Q1, cand masinile din top folosesc anvelopele mai lente, si in realitatea regula de 107% este mai mult 110%.
    1 1
  • Andrei
    @noname00
    LOL Ai dreptate :)))) Ca sa motivezi pilotii eu ma gandeam la ceva peste 100% dar eh am scris altceva :PPP
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru