Regulament 2014: Doar patru cutii de viteze într-un an!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.10.2011
Piloţii vor putea utiliza numai patru cutii de viteze pe parcursul unui sezon începând din 2014, anul în care vor fi introduse şi noile motoare de 1.6 litri.

Sezonul 2014 al Formulei 1 va marca numeroase schimbări de regulament tehnic, cea mai importantă fiind trecerea de la motoare V8 de 2.4 litri la unităţi V6 de numai 1.6 litri.

Această schimbare va fi însă acompaniată de numeroase modificări şi în alte zone, iar utilizarea cutiilor de viteze va fi drastic limitată. Potrivit declaraţiilor lui Sam Michael, fost director tehnic al Williams şi viitorul director sportiv al celor de la McLaren, un pilot va putea utiliza cel mult patru cutii de viteze pe parcursul unui sezon.

"Regulile se schimbă şi vor fi similare cu regulile pentru motoare, iar asta înseamnă patru cutii de viteze pe an pe care le poţi folosi oricând. Asta înseamnă patru sau cinci curse pentru fiecare cutie de viteze. Aici sunt incluse şi zilele de vineri, la fel ca în cazul motoarelor", a explicat australianul pentru publicaţia ManipeF1.

În prezent, o cutie de viteze trebuie utilizată pentru cinci Mari Premii consecutive, însă antrenamentele de vineri nu sunt incluse în acest program.

În plus, un pilot are libertatea de a schimba cutia de viteze înainte de încheierea unui ciclu de cinci curse dacă abandonează.

De asemenea, treptele de viteze vor fi stabilite înainte de startul sezonului şi vor rămâne valabile pe tot parcursul anului, într-o nouă încercare de a reduce costurile prin eliminarea dezvoltării acestor unităţi.

Via | ManipeF1

Comentarii (1)

  • Ce porcarie!!!
    Inteleg partea cu fiabilitatea si limitarea numarului de cutii,insa sa ai aceleasi rapoarte in cutie la fiecare cursa,cunoscandu-se faptul ca nu poti compara Monaco cu Monza sau Spa la capitolul medie de viteza,etc cred ca e o hotarare hazardata care vine sa estompeze mult din performantele masinilor...si incet-incet se transforma intr-o competitie de anduranta...
    Pacat!
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru