Uzina Dacia suspendă producția de cutii de viteze, din cauza războiului din Ucraina

de Alexandru Monenciu
Luni, 14.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din cauza cererii scăzute de cutii de viteze din partea uzinelor Renault din Rusia, Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia își va suspenda activitatea pentru mai multe zile, începând chiar de azi

Războiul din Ucraina continuă, în ciuda tuturor sanțiunilor impuse Rusiei și nenumăratelor cereri de pace. În consecință, industria auto, inclusiv cea de la noi, continuă să sufere.

Spre exemplu, uzina Dacia de la Mioveni produce inclusiv componente (motoare și cutii de viteze) pentru fabricile Global Acces ale Renault Group, dar și pentru Nissan. Cutiile de viteze sunt trimite inclusiv în Rusia, acolo unde gigantul francez Renault are două uzine.

În urma declansării conflictului din Ucraina, dar mai ales din cauza restricțiilor impuse Rusiei, cele două fabrici Renault au fost oprite.

În consecință, cererea pentru cutii de viteze a scăzut, iar Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia anunță acum că este nevoită să își suspende activitatea din această cauză. Programul va fi oprit pentru trei zile, începând chiar de azi.

După ce a suferit în ultimii doi ani, din cauza pandemiei de coronavirus și a crizei mondiale de semiconductori, producția uzinei Dacia de la Mioveni dădea semne de revenire în ultimele două săptămâni.

via Profit

Comentarii (2)

  • sa ramina in istorie,

    cei ce aleg meseria de troll sovietic, nu vor avea toata viata lor, bani mai mult decat pt o volga
    4 9
  • Volga era o mașină scumpa in Rusia, aveau motoare V8 5,5l si 185CP. Cel mai accesibil ca preț era ZAZ produs in uzinele Moskvich
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru