Regulamentul penalizărilor pentru motoare ar putea fi schimbat

de Daniel Popescu
Vineri, 07.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele analizează o serie de modificări ale regulamentului pentru sezonul 2015, printre care se numără şi penalizările pentru motoare şi procedura pentru Safety Car.

Esential 10 pozitii pe grila de start este penalizarea curenta pentru folosirea unui al saselea motor in timpul sezonului
5 secunde de penalizare primeste un pilot pentru infractiuni minore in timpul curselor
Formula 1 analizează posibilitatea de a introduce o serie de schimbări de regulament pentru sezonul 2015, care să remedieze cel puţin parţial deficienţele observate pe parcursul acestui an.

Una dintre măsuri ar putea fi o schimbare a modului în care sunt aplicate penalizările pentru unităţile de propulsie. În prezent, piloţii care folosesc o a şasea unitate de propulsie complet nouă sunt obligaţi să înceapă cursă din pitlane, motiv pentru care piloţii nu au niciun motiv să concureze în calificări, iar în această situaţie s-a aflat Sebastian Vettel la Marele Premiu al Statelor Unite.

În plus, există şanse ca regulamentul Safety Car-ului să fie schimbat pentru ca perioada petrecută de acesta pe circuit să fie mai scurtă.

O soluţie este ca monoposturile întârziate cu un tur din urmă să ajungă în spatele plutonului prin lăsarea celorlalţi piloţi să îi depăşească. Metoda actuală prevede ca piloţii să depăşească Safety Car-ul şi să concureze cu viteză sporită pentru a ajunge în spatele plutonului, însă pentru această procedură este nevoie de mai multe tururi.

De asemenea, echipele analizează dacă actuala penalizare de cinci secunde pentru anumite infracţiuni este prea blândă, dar şi dacă restricţiile din parc ferme, când mecanicii şi inginerii nu au dreptul de a umbla la monoposturi, ar putea fi modificate.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • pilotii deturati ar putea alinia in pitlane si tura urmatoare sa iasa in dupa trecerea plutonului, astfel s-ar putea elimina acele multe tururi, si acea viteza sporita care ar putea duce la alte evenimente gen bianchi
    5 3
  • Ăștia schimbă regulamentul în fiecare săptămână, parcă pooliticienii noștri fac regulile în F1.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru