Regulamentul Safety Car-ului a fost modificat

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.07.2010
Piloţii vor fi obligaţi să încetinească până la viteza maximă estimată a Safety Car-ului în momentul în care acesta va intra pe circuit în timpul curselor.

FIA a purtat miercuri o serie de discuţii cu reprezentaţii echipelor pentru a aduce modificări la regulamentul Safety Car-ului, în urma numeroaselor controverse de la Marele Premiu al Europei.

În cele din urmă, FIA a decis că piloţii să fie obligaţi să încetinească până la viteză maximă estimată a Safety Car-ului atunci când maşina de siguranţă va intra pe circuit. Practic, prin această decizie, piloţii nu vor mai avea nicio posibilitate de a depăşi Safety Car-ul, aşa cum a făcut Lewis Hamilton în cursa de la Valencia.

Până acum, piloţii erau obligaţi să stabilească un timp pe tur cu cel puţin 120% mai slab decât unul normal în cazul în care maşina de siguranţă era trimisă pe pista. Noua regulă va fi testată după antrenamentele libere de vineri de la Silverstone şi va fi adoptată pentru cursa din acest weekend dacă rezultatele evaluării vor fi pozitive.

O altă modificare de regulament în privinţa Safety Car-ului este momentul în care piloţii trebuie să frâneze după ce află că Safety Car-ul a intrat pe circuit.

Astfel, regula de a concura la viteză maximă a maşinii de siguranţă va fi anulată pentru ultimii 200 de metri ai turului de circuit. Măsura a fost luată după ce nu mai puţin de nouă piloţi au fost penalizaţi la finalul cursei de la Valencia din cauza faptului că nu au avut timp să reacţioneze la intrarea Safety Car-ului.

Noul regulament sportiv nu a fost confirmat în mod oficial de FIA, informaţiile fiind furnizate de publicaţia britanică Autosport.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Antrenamente 1
    http://eplsite.com/stream1.html
    2 2
  • online
    http://www.hqtv.com.pl/newtv/
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru