Renault a contractat un credit bancar în 2009 pentru a rămâne în F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.10.2010
Renault a fost nevoită să apeleze la un împrumut bancar la finalul sezonului 2009 pentru a putea continua participarea în Formula 1.

Renault F1 Team a trecut printr-o perioadă delicată la sfârşitul sezonului trecut, după ce a pierdut contracte de sponsorizare în valoare de aproximativ 57 de milioane de euro anual ca urmare a retragerii sponsorilor ING Bank şi Mutua Madrilena. Atragerea unor sponsori noi a fost complicată şi de scandalul Crashgate în urma căruia structura de conducere a echipei a fost îndepărtată, presa internaţională speculând la vremea respectivă că Renault intenţiona să se retragă din Formula 1.

În cele din urmă, constructorul francez a vândut 75% din acţiunile echipei către fondul de investiţii Genii Capital, însă publicaţia britanică Evening Standard a dezvăluit că Renault a fost nevoită să apeleze la un împrumut bancar pentru a-şi asigura bugetul pentru sezonul curent. Creditul a fost contractat de la Snoras Bank, o bancă lituaniană care cu numai câteva luni în urmă a devenit unul dintre sponsorii echipei.

Sursa citată nu a oferit detalii despre suma împrumutată, însă nu este exclus ca sponsorizarea să facă parte din înţelegerea iniţială prinvind acordarea creditului.

Jurnaliştii britanici susţin că, dacă Renault nu îşi va achita la timp datoriile, banca din Lituania ar putea prelua contriolul asupra echipei de Formula 1.

Situaţia financiară a echipei a fost sub semnul întrebării şi la jumătatea acestui sezon, când cererea francezilor de a obţine în avans banii din drepturile TV pentru acest sezon a fost respinsă. În acest context, păstrarea lui Vitaly Petrov în cadrul echipei este esenţială, întrucât acesta aduce sponsori importanţi din Rusia.

Via | Evening Standard

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru