Renault a picat testele de siguranta ale FIA

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.01.2009
Noul monopost al echipei Renault pentru sezonul 2009 a picat doua dintre cele trei teste de siguranta organizate de FIA.

Un purtator de cuvant al echipei Renault a confirmat ca francezii nu au reusit sa treaca de testele obligatorii impuse de FIA pentru noul monopost R29, cu care Fernando Alonso spera sa revina in lupta pentru titlul mondial.

Renault a picat testul efectuat la nasul masinii si testul de impact lateral, insa purtatorul de cuvant al team-ului a dat asigurari ca inginerii au reusit deja sa rezolve problema. "Nu este ceva neobisnuit. Totusi, am identificat problema si am rezolvat-o", a declarat purtatorul de cuvant.

Picarea testelor de siguranta inainte de debutul unul sezon nu reprezinta o noutate in Formula 1, in primul rand datorita faptului ca inginerii fac tot posibilul pentru a construi un sasiu care sa respecte anumite principii de greutate. Inginerii Renault au fost nevoiti sa forteze limitele masinii la maxim in acest an odata cu aparitia sistemului KERS, care cantareste, in funtie de echipa, de la 20 pana la 50 de kg.

In ciuda acestor probleme, Renault va respecta planul stabilit initial si va prezenta oficial noul monopost pe 19 ianuarie pe noul circuit de la Algarve.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru