Renault accepta decizia Consiliului Mondial

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.09.2009
Renault a acceptat decizia dictata luni de FIA si isi cere scuze pentru conspiratia de la Marele Premiu al statului Singapore din 2008 in urma careia si-a adjudecat victoria prin Fernando Alonso.

La scurt timp dupa ce FIA a anuntat ca Renault a evitat o excludere definitiva din Formula 1, constructorul francez a transmis un comunicat de presa prin care anunta ca accepta hotararea Consiliului Mondial.

In plus, francezii isi cer scuze pentru scandalul in care a fost implicata Formula 1 si spera ca intreaga conspiratie sa fie lasata in urma.

"Suntem foarte tristi sa ne gasim astazi in fata Consiliului Mondial. Ca rezultat al propriilor noastre cercetari, saptamana trecuta am informat FIA ca nu ne vom apara impotriva acuzatiilor si am acceptat responsabilitatile referitoare la incidentul din Singapore. Am luat imediat cea mai potrivita decizie in cadrul echipei", se precizeaza in comunicatul renault, cu referire directa la concedierea lui Flavio Briatore si Pat Symonds.

"Acceptam in totalitate decizia Consiliului. Ne cerem scuze fara rezerve comunitatii Formulei 1 in privinta acestui comportament de neaccpetat. Speram sincer sa putem lasa in urma aceasta problema si sa ne concentram constuctiv pe viitor.

Vom oferi mai multe informatii pe parcursul urmatoarelor zile", se mai precizeaza in comunicatul Renault.

FIA a decis luni sa evite o excludere permanenta a echipei Renault din Formula 1, considerand ca francezii au luat masurile cuvenite pentru a nu repeta comiterea unor astfel de infractiuni. Totusi, Flavio Briatore a fost exclus pe viata din orice competitie afiliata la FIA, in timp ce Pat Symonds a primit o pedepasa similara timp de 5 ani.

CRASHGATE: Citeste aici toate articolele legate de scandalul in care este implicata echipa Renault dupa accidentul lui Nelson Piquet Jr. din Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Via | Renault

Comentarii (6)

  • rayn380
    ....
    "pentru a repeta comiterea unor astfel de infractiuni"

    ati ratat un mare NU, intre "pentru a NU repeta" , translate-ul asta de la google inca are mari dificultati.
    0 0
  • mircea
    @rayn380
    Se spune "multumim si felicitari pentru ca ne dati primii aceste informatii".

    La fel cum noi ar fi trebui sa spunem "mulutmim pentru sesizare, s-a corectat". Dar ne-ai oprit tu la timp.

    Poti mai mult. Iti tinem pumnii sa reusesti.
    0 0
  • Bravo Admin!!!
    Cat de tare ma bucur sa mai vad si astfel de mesaje de la Dl Admin in contextul in care tot mai multi cocalari nu gasesc altceva mai util de a posta decat corectii de doi lei si preluari de pe alte situri!!!
    La urma urmei nu vad ce mai cauta pe Automarket dc apreciaza mai mult alte situri...
    Aaaaaaaaa,stiu,cred ca le prea "pushcah" engleza din stirile de acolo cu americana ce au prins-o ei prin filme :))))
    0 0
  • pai ce mai putea face!!!
    nu aveau decât sa conteste și sa ceara sa facă tușa 2 ani , plus niște bani dați în vânt
    0 0
  • ...
    si pana la urma cine a castigat in singapore anu trecut?...alonso sau nico?
    0 0
  • ...
    pina la urma au cistigat tot farseurii ca asa-i in formula 1.Alonso a ramas cu punctele ,iar Hami cu titlul.O mai ia in freza si Ferrari ca asa e la curse.Saracu Masa,si batut, si fara titlu si cu capul spart.Asta da dreptate marca FIA.Max dute si ne lasa odata ca ne-am saturat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru