Renault amână îmbunătăţirea motorului pentru Statele Unite. Red Bull ar putea refuza utilizarea acestuia

de Daniel Popescu
Duminica, 06.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va introduce un motor îmbunătăţit abia la Marele Premiu al Statelor Unite, cu o etapă mai târziu decât anunţase iniţial. Red Bull ar putea refuza utilizarea acestuia pentru a evita noi penalizări pe grilă.

Esential 12 jetoane are la dispozitie Renault pentru imbunatatirea motoarelor
Renault nu a utilizat până în prezent niciunul dintre cele 12 jetoane pe care le are la dispoziţie pentru îmbunătăţirea motorului, însă planul era ca acestea să fie folosite la Marele Premiu al Rusiei din 11 octombrie.

Constructorul francez a anunţat însă că amână îmbunătăţirea motorului pentru Marele Premiu al Statelor Unite din 25 octombrie, întrucât are nevoie de mai mult timp pentru a valida rezultatele obţinute pe bancul de probe.

"Vom avea câteva unităţi pregătite pentru cursa 15 (Rusia), dar adevărul este că nu am finalizat procesul de validare. Programul este prea strâns, aşa că nu putem face asta la cursa 15. Am discutat, iar noul obiectiv este cursa 16 (Statele Unite). Trebuie să facem procesul de validare şi de fiecare dată când am scurtat acest proces am eşuat. Poate că este mai bine să terminăm cursele", a declarat Remi Taffin, directorul de operaţiuni al Renault.

Red Bull ar putea refuza utilizarea noului motor

Este alegerea celor de la Red Bull dacă vor folosi motorul sau nu.

Remi Taffin
Director operatiuni Renault
Astfel, motorul îmbunătăţit ar urma să fie disponibil doar pentru ultimele patru curse ale sezonului, iar în acel moment este posibil ca Red Bull Racing să aibă mai multe motoare vechi la dispoziţie într-un stadiu de uzură suficient de mic pentru a fi folosite în continuare.

Tocmai de aceea, este posibil ca echipa austriacă să refuze utilizarea noului motor pentru a evita noi penalizări pe grila de start, mai ales că performanţele noii unităţi sunt incerte.

"Este alegerea lor dacă vor folosi motorul sau nu.

Vor avea motoarele, numerele şi undă verde imediat ce terminăm procesul de validare. Cu siguranţă ceea ce vedem pe bancul de probe se va reflecta şi pe circuit, dar nu ştiu dacă va fi un pas mare sau suficient de mare", a adăugat Taffin.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru