Renault amana vanzarea echipei pentru 14 decembrie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.12.2009
Renault va anunta vanzarea echipei de Formula 1 catre Prodrive pe 14 decembrie, intrucat decizia trebuie ratificata de consiliul de conducere al constructorului francez.

Presa internationala a speculat intens ca Renault a ajuns la un acord cu Prodrive pentru vanzarea echipei de Formula 1, sustinand ca decizia va fi oficializata joi seara.

Consiliul executiv al constructorului francez s-a reunit ieri seara pentru a lua aceasta decizie, insa Renault nu a emis niciun comunicat de presa pe aceasta tema. Motivul este legat de faptul ca decizia consiliul executiv trebuie ratificata de consiliul de conducere, care se va reuni la Paris pe 14 decembrie.

Astfel, se anticipeaza ca oficializarea tranzactiei dintre Renault si Prodrive va fi facuta peste exact 10 zile.

Pe de alta parte, presa internationala sustine ca in aceasta tranzactie va fi implicat si omul de afaceri Gerard Lopez. Acesta detine compania Gravity Sports Management, care are in vedere numerosi piloti, printre care si pe chinezul Ho-Pin Tung. Acest lucru explica de altfel si motivul pentru care Renault a luat decizia surprinzatoare de a-l testa pe Tung in cadrul sesiunii de evaluare de la Jerez din aceasta saptamana.

In ciuda acestor speculatii, Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, crede ca Renault va continua participarea in Formula 1 si in anii urmatori.

"Trebuie sa rezolvam situatia celor de la Renault si exact asta facem acum. Sunt increzator ca vom vedea Renault in Formula 1 anul viitor sub acest nume si la fel si in anii urmatori", a precizat britanicul pentru publicatia The Times.

Informatiile legate de vanzarea echipei Renault au aparut pentru prima oara in publicatia L'Equipe, care sustine ca francezii vor continua sa furnizeze motoare si in sezonul 2010.

Via | Autosport | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru