Renault anunţă setări agresive pentru motor pentru ca Red Bull să lupte cu Williams

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault susţine că va utiliza setări mai agresive pentru motor, element care va permite celor de la Red Bull Racing şi Toro Rosso să lupte cu Williams.

Ne putem permite să fim mai agresivi, astfel că ar trebui să vedem rezultate mai bune pe liniile drepte, cu o viteză de top superioară.

Remi Taffin
Director operatiuni Renault
Renault a dezvăluit miercuri că a utilizat setări conservatoare pentru motor în primele două etape din Australia şi Malaysia, cu scopul de a avea parte de o fiabilitate mai bună.

Constructorul francez afirmă că toate potenţialele probleme sunt acum sub control, motiv pentru care în China va utiliza setări mai agresive pentru unitatea de propulsie.

"În Malaysia ne-am apropiat de ceea ce am considera nivelul normal de manevrabilitate pe care l-am avut la finalul lui 2014. Pentru China vom avea câţiva paşi mici înainte. Am continuat programul intensiv de teste început după Australia şi vom vedea rezultatele în Shanghai. Performanţa a înregistrat o îmbunătăţire în Malaysia, dar am protejat fiabilitatea. Acum suntem mai încrezători în acest domeniu şi ne putem permite să fim mai agresivi, astfel că ar trebui să vedem rezultate mai bune pe liniile drepte, cu o viteză de top superioară", a declarat Remi Taffin, directorul de operaţiuni al Renault.

Cu îmbunatăţirile la manevrabilitate şi performanţă, sperăm să luptăm cu Williams şi să câştigăm mai multe puncte în China.

Remi Taffin
Director operatiuni Renault
Ca urmare a sporului de performanţă, Renault anticipează ca cele două echipe pentru care furnizează motoare, Red Bull Racing şi Toro Rosso, vor fi capabile să lupte cu Williams, a treia forţă a Formulei 1 în acest moment.

"Am terminat pe locurile 7-10 în Malaysia şi, cum îmbunatăţirile pregătite, sperăm să urcăm.

Toro Rosso a demonstrat că are un monopost de baza bun, iar piloţii sunt încrezători, în timp ce Red Bull ar trebui să rezolve problemele întâmpinate în Malaysia. Cu îmbunatăţirile la manevrabilitate şi performanţă, sperăm să luptăm cu Williams şi să câştigăm mai multe puncte în China", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • Ingineru
    Sunt tare curios cum sta treaba cu manevrabilitatea unui motor
    6 4
  • @Ingineru Exprimarea lor a fost "driveability" care nu stiu daca are o traducere directa in romana. Este vorba de a obtine mereu aceeasi reactie de la motor cand apesi pedala pana la x%.
    5 0
  • Se refera probabil la livrarea puterii care probabil pe noul grup MP nu era liniara , ci probabil ii napadea in mijlocul virajelor curba de cuplu si mare parte din putere .
    Pe langa asta ar fi si ERS si sistemul KERS , componente cu o importanta in manevrabilitatea masinii , atat la franare cat si la mentinerea momentului si timpilor mici de raspuns .
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru