Renault anunta miercuri vanzarea echipei de F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.12.2009
Renault a programat pentru miercuri o conferinta de presa in care va anunta planurile legate de implicarea in Formula 1 in sezonul urmator.

Dupa cateva saptamani pline de speculatii pe tema retragerii Renault din Formula 1, constructorul francez va face in cele din urma un anunt oficial in cadrul unei conferinte de presa organizate la Paris.

Potrivit unui comunicat de presa al francezilor, Bernard Rey, presedintele Renault Sport, si Jean-Francois Cauber, directorul executiv al echipei, vor participa la conferinta pentru a prezenta pozitia echipei Renault in Formula 1.

Consiliul de conducere al celor de la Renault s-a reunit joi in sedinta extraordinara pentru a decide viitorul echipei, iar luni s-a luat decizia finala in privinta vanzarii acesteia, potrivit unor informatii din presa internationala. Citand surse apropiate situatiei, postul britanic de televiziune BBC a dezvaluit ca Renault a decis sa vanda 75% din actiunile echipei, urmand sa concureze in Formula 1 sub acest nume inca cel putin doi ani. De asemenea, francezii ar urma sa furnizeze motoare si pentru Red Bull Racing, cel putin in sezonul 2010.

Desi identitatea cumparatorului nu a fost dezvaluita, se speculeaza ca marele favorit este Gerard Lopez, despre care s-a precizat ca intentioneaza sa concureze in Formula 1 sub numele Renault.

Celalalt pretendent la cumpararea echipei, compania Prodrive, intentiona sa concureze in Formula 1 cu propriul nume si sa rebranduiasca echipa in Aston Martin in 2012.

Ramaneti alaturi de Automarket pentru a afla detaliile anuntului oficial pe care il va face Renault in cursul zilei de astazi.

Via | Reuters

Taguri: Renault, anunt, vanzare

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru