Renault: "FIA ne-a spus ca deflectorul este ilegal"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.04.2009
Avocatul echipei Renault a sustinut in timpul audierilor FIA de la Paris ca forul mondial a catalogat drept "ilegal" un deflector dezvoltat de francezi similar cu cel utilizat de Toyota.

Curtea Internationala de Apel a FIA s-a reunit marti la Paris pentru a lua o decizie finala in privinta legalitatii deflectoarelor utilizate de Brawn GP, Williams si Toyota.

Printre primii care au luat cuvantul s-a numarat si avocatul echipei Renault, Andrew Ford, care a adus in discutie faptul ca francezii au dezvoltat inainte de inceperea sezonului o solutie tehnica similara cu cea utilizata de Toyota.

Totusi, Ford sustine ca FIA a informat echipa Renault la vremea respectiva ca deflectorul este ilegal. "Nu este vorba ca Renault a pierdut vaporul, asa cum a sugerat Ross Brawn, ci despre faptul ca FIA a spus ca deflectorul este ilegal. In acel moment, deflectorul a fost abandonat", a declarat Ford in fata Curtii Internationale de Apel a FIA.

In cazul in care declaratiile avocatului Renault sun conforme cu realitatea, acest lucru inseamna ca deflectorul utilizat de Toyota nu respecta regulamentul tehnic, iar acest lucru s-ar putea rastrange si asupra solutiilor adoptate de Brawn GP si Williams.

De asemenea, Ford a confirmat ca Renault dispune in prezent de un prototip pentru deflector cu care echipa ar putea concura in Marele Premiu al Chinei, in cazul in care FIA va decide ca deflectoarele sunt legale.

In prezent, in sala de judecata a Curtii Internationale de Apel a FIA se regasesc 5 judecatori plus avocati si reprezentati ai echipelor si ai forului mondial. Numarul total de persoane prezente in sala de judecata de la paris este in prezent de 38.

Ramaneti alaturi de Automarket pentru a afla si declaratiile facute de avocatul Scuderiei Ferrari in acest caz.

Comentarii (2)

  • ii bai cu B mare
    daca se confirma acest lucru o sa avem cu totul alt clasament, si cred ca o sa se schimbe
    0 0
  • stupid
    greu de priceput de ce abia acum este judecata problema deflectoarelor.puteau s-o faca la sfarsitul campionatului,era mai comic:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru