Renault, indecisă dacă să utilizeze F-duct la Monza

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.09.2010
Renault nu a luat nicio decizie în privinţa utilizării sistemului de ventilaţie F-duct în Marele Premiu al Italiei.

La fel ca toate echipele din competiţie, Renault pregăteşte un pachet aerodinamic specific pentru circuitul de la Monza, gazda Marelui Premiu al Italiei de la sfârşitul acestei săptămâni.

În contextul naturii unice a configuraţiei acestuia şi a forţei de apăsare aerodinamică scăzute, echipa franceză nu a luat încă o decizie în privinţa utilizării sistemului de ventilaţie F-duct, întrucât acesta ar putea să nu aducă niciun beneficiu. Potrivit directorului tehnic James Allison, o decizie finală în acest caz va fi luată după analizarea datelor pe care Robert Kubica şi Vitaly Petrov le vor obţine în antrenamentele libere de vineri.

"Monza este un circuit foarte diferit şi trebuie să pregătim un pachet pe care nu-l vom mai utiliza nicăieri. Monza are linii drepte atât de lungi şi atât de puţine viraje încât necesită aripi mai mici decât orice alt circuit. Pentru ca lucrurile să fie şi mai complicate, sistemul F-duct este o opţiune alternativă pentru Monza.

La fel ca mai multe alte echipe, şi noi evaluam dacă dispozitivul poate funcţiona în mediul cu apăsare aerodinamică scăzută de la Monza", a declarat britanicul.

În schimb, rivalii de la Williams sunt convinşi că sistemul F-duct îşi va dovedi eficienta la Monza şi anticipează că toate echipele vor utiliza tehnologia în acest weekend.

"Nu înţeleg de ce F-duct este o problemă atât de mare pentru Monza. În privinţa aripii spate pe care o avem există o diferenţă majoră de rezistenţă a aerului. Nu ştiu de ce nu ai utiliza sistemul, noi nu avem nevoie de creier pentru a decide asta. Cred că toată lumea va utiliza (n.r - F-duct)", a declarat Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams.

Până în prezent, Williams este singura echipă care a confirmat că va utiliza sistemul F-duct la Monza.

Via | Renault | Autosport

Comentarii (1)

  • Tracto
    fara
    Fara F-duct pe un circuit de o asemenea viteza (cred ca cea mai mare viteza medie inregistrata in calendarul actual) ar fi o prostie sa nu il foloseasca . Presimt ca cei fara o sa aiba probleme mari .
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru