Renault-Lotus vrea să devină campioană în maxim trei ani

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.12.2011
Renault, echipa care de anul viitor va concura sub numele Lotus, şi-a stabilit ca obiectiv să devină campioana mondială în cel mult trei ani.

Renault va începe în 2012 un proiect complet nou în privinţa participărilor în Formula 1: îşi va schimba numele în Lotus şi va miza pe o linie nouă de piloţi formată din campionul mondial Kimi Raikkonen şi francezul Romain Grosjean.

Obiectivul principal al echipei este să cucerească titlul mondial într-un interval de maxim trei ani, potrivit declaraţiilor şefului Eric Boullier.

"Am schimbat cei doi piloţi, ceea ce nu este potrivit, dar corespunde dorinţei proprietarilor Genii Capital de a deveni din nou o echipă de top. Planul este să fim campioni mondiali într-un interval de doi sau trei ani", a declarat el citat de agenţia de presă Reuters.

La auzul acestei declaraţii, Grosjean nu şi-a putut ascunde zâmbetul.

"Este în regulă pentru mine să fim campioni în doi sau trei ani. Este greu să spun cum mă simt. Am avut o călătorie mai degrabă neobişnuită în primul meu stint în Formula 1 care s-a încheiat în 2009 într-o manieră nu tocmai glorioasă, dar această etapă a fost necesară pentru maturitatea mea.

asta mă face să cred că perseverenta va da rezultate", a precizat francezul.

În plus, Grosjean nu se teme de faima coechipierului său şi speră să reuşească să concureze la nivelul lui Raikkonen.

"Încep să mă obisnuiesc cu gândul că voi concura alături de un campion mondial. Va trebui să încerc să-i imit forma. S-a oprit din activitate pentru doi ani, dar este un campion mondial capabil să facă lucruri bune", a mai precizat el.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • BackonYou
    R
    Fara F.Alonso aceasta echipa nu va mai fi vreodata campioana.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru