Renault oferă echipelor alternatoare din 2011 după defecţiunile de la Valencia

de Daniel Popescu
Vineri, 06.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a decis să revină la specificaţiile de anul trecut ale alternatoarelor oferite celor patru echipe pentru care furnizează motoare, după cele două abandonuri suferite la Valencia.

Renault nu a reuşit să identifice cauzele pentru care Sebastian Vettel şi Romain Grosjean au abandonat în cursa de la Valencia din urmă cu două săptămâni în urma unor defecţiuni la alternator.

Aceasta componentă s-a supraîncălzit în cazul ambilor piloţi, însă motivele care au condus la această problemă nu au fost încă desluşite. Din acest motiv, constructorul francez a decis să revină la specificaţiile alternatoarelor din sezonul precedent, aceasta fiind în opinia oficialilor cea mai bună metodă pentru a evita repetarea unor probleme şi în Marele Premiu al Marii Britanii de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Suntem încrezători că (defecţiunea tehnică) nu se va mai repeta, chiar dacă în acest moment nu putem identifica în proporţie de 100% cauzele problemelor. În opinia noastră, măsurile pe care le-am luat sunt suficiente", a declarat Remi Taffin, şeful operaţiunilor de cursă al celor de la Renault.

Pe lângă furnizarea unor alternatoare cu specificaţiile de anul trecut, Renault a modificat şi unele setări ale motoarelor care să prevină apariţia unor probleme similare.

Renault este cel mai important furnizor de motoare din Formula 1, întrucât campioana mondială Red Bull Racing, Lotus, Williams şi Caterham se bazează pe unităţile furnizate de francezi.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru