Renault: "Red Bull are o soluţie inteligentă pentru evacuări"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.02.2012
Renault susţine că Red Bull a dezvoltat o soluţie "inteligentă" pentru evacuări pentru a recupera o parte din forţa de apăsare aerodinamică pierdută din cauza noului regulament.

Presa internaţională speculează că Red Bull Racing ar putea fi cea mai afectată echipa de schimbarea regulamentului tehnic pentru sezonul 2012, după ce FIA a interzis eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate în scop aerodinamic.

Campioana mondială a dezvoltat monoposturile precedente în jurul acestui concept, iar directorul tehnic Adrian Newey a fost nevoit să vină cu soluţii noi în această privinţă.

Totuşi, Jean Francois Caubet, directorul executiv al Renault Sport F1, furnizorul de motoare al Red Bull Racing, susţine că Newey a găsit o metodă inteligentă pentru a recupera o parte din forţa de apăsare aerodinamică pierdută.

"Formula 1 este despre creativitate şi, chiar dacă regulile s-au schimbat, am lucrat cu Red Bull şi am găsit o soluţie pentru a compensa pierderea de performanţă. Nu este la fel ca înainte, dar este o dezvoltare inteligentă care ar putea face diferenţa", a declarat francezul pentru publicaţia germană Sport Bild.

Newey nu a comentat afirmaţiile lui Caubet, însă a admis că are mai multe soluţii disponibile pentru sistemul de evacuare.

"Evacuările reprezintă una dintre zonele în care încă mai avem câteva idei", a precizat el.

Via | Motorsport

Comentarii (3)

  • Iarăşi începe...
    ...balada evacuărilor la Red Bull?!Sincer,m-am săturat de evacuarea lor si de povestea cu evacuarea în general.De acord,Newey e un geniu,maşina lor e cea mai bună blablabla...Problema este dacă şi pilotul este cel mai bun,ceea ce nu cred,până nu văd.De aceea sper să gie o maşină ca oricare alta,în aşa fel încât să ne dăm seama de pilot.
    16 9
  • FIA nu a interzis eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate, ci prin difuzor
    6 0
  • AndreiF1
    @lev
    Esti frustrat si se vede. Daca nu crezi ca Vettel este bun, treaba ta. In Formula 1 castiga cel mai bun pachet care include atat masina cat si pilotul. Iar pentru cei de la Red Bull, rezultatele se vad: o masina buna cu un pilot bun, 4 titluri castigate. Filozofia din spatele Formulei 1 este ca toti incearca sa faca masini bune (sau mai bune ca concurenta), chiar daca unor fani ca tine nu le place. Oricat de bun este un monopost pana la urma nu se conduce singur, trebuie ca pilotul sa-l conduca spre victorie, trebuie ca pilotul sa-l conduca tur dupa tur, pana cand vede steagul cu patratele. Pentru ca favoritul tau nu prea are rezultate, esti frustrat si incepi sa lovesti pilotii altei echipe, ceea ce din pacate este trist. Iar ca sa vezi ceva, trebuie sa ai ochii deschisi.
    8 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru