Renault saluta contributia lui Alonso la performantele echipei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 27.10.2009
Bob Bell ii multumeste lui Fernando Alonso pentru contributia pe care a avut la performantele Renault, insa este convins ca Robert Kubica se va ridica la randul sau la inaltimea asteptarilor.

Fernando Alonso se va desparti pentru a doua oara de Renault la capatul acestui sezon, spaniolul semnand deja un contract cu Ferrari pentru 2010.

Chiar daca regreta acest fapt, Renault ii multumeste pilotului pentru cele doua titluri mondiale cucerite in 2005 si 2006.

"A avut o contributie uriasa la echipa, in special prin castigarea celor doua titluri mondiale in 2005 si 2006, asa ca ii vom simti lipsa foarte mult. Se spune deseori ca este cel mai bun pilot de pe grila de start si nu pot sa nu fiu de acord, asa ca este evident ca suntem tristi sa asistam la finalul relatiei noastre pline de succes", a precizat Bob Bell, seful echipei Renault.

Locul lui Alonso in cadrul echipei va fi preluat de Robert Kubica, iar Bell este convins ca polonezul este un pilot de aceeasi valoare ca si spaniolul.

"Suntem incantati sa il primim in echipa pe Kubica, despre care credem ca ne va demonstra rapid ca este de acelasi calibru ca si Alonso. Este un jucator de echipa puternic si incredibil de rapid, asa ca asteptam cu nerabdare noua era a echipei", a mai precizat el.

Renault nu a anuntat inca numele celui de-al doilea pilot, insa presa speculeaza ca Romain Grosjean nu va ramane la echipa, francezii avandu-i in atentie pe Timo Glock sau Heikki Kovalainen.

Via | Renault

Comentarii (8)

  • cand a fost...
    ...stirea despre Kubita la Renault in mod oficial?
    0 0
  • Contributia....
    Da contributia la locul 3 de la coada Bv Renault!!!!
    0 0
  • Renault-Fernando
    2009,din pacate este un an complet ratat pentru Renault.Bob se refera la perioada cand s-a facut performanta si s-au castigat 4 titluri mondiale,pilot-constructori.Sunt convins ca au facut echipa buna cu Fernando,le doresc acelasi lucru si cu Robert.Succes Renault!
    0 0
  • cupluri
    Contributia lui Fernando la succesele echipei Renault este uriasa si echipa recunoaste pe buna dreptate meritele pilotului. Dupa parerea mea Alonso a facut un cuplu foarte reusit cu Renault, asa cum au fost McLaren Senna, sau Ferrari Schumacher si din pacate (tot dupa parerea mea), paraseste echipa dupa ani de munca, tocmai cand ar trebui sa vina rezultatele, ducandu-se intr-un loc, la Ferrari unde nu mai este ce a fost, unde va trebui sa ia munca de la capat si unde, lucru cel mai rau, nu prea este dorit (de prieteni nici vorba). Alonso este dupa Senna si Culthardt pilotul meu favorit, il consider cel mai talentat dintre pilotii in activitate (cu doua titluri mondiale este cel mai titrat), cel care l-a determinat pe Schumacher sa se retraga din activitate (lucru care nu se uita). Ar fi pacat pentru viitorul sau, sa mai aiba dupa esecul de la McLaren, un al doilea esec la Ferrari.
    0 0
  • mobius
    Ferrari vor avea o masina noua, una care, sunt convins, va fi la alt nivel decat actualul F60.Impreuna cu Fernando vor gasi evolutii utile la noul monopost si se vor bate pentru ambele titluri.Rivalii lor vor avea zile grele:), determinarea, talentul si experienta lui Alonso vor fi cantari greu.Personal as fi preferat, am mai spus-o, sa mai aiba o experienta de calitate cu Renault, insa, trebuie sa recunoastem, Ferrari este altceva.Daca nu era acea mica neintelegere cu Todt, Fernando era demult acolo.
    0 0
  • diesel08
    As fi bucuros sa fie asa cum spui, tocmai pentru ca Alonso este si preferatul meu, el este intr-adevar capabil sa dezvolte un monopost probabil mult evoluat fata de cel de anul acesta. Problema este ca va avea in preajma sa multa ostilitate, Massa, Schumacher, in cadrul echipei (poate si altii) si chiar Todt de la distanta.
    0 0
  • mobius
    Massa daca nu va "genera" performanta la anul va pleca de la Ferrari.Sunt alti piloti care asteapta in "pole" un loc la Ferrari.Lucrurile stau putin altfel, venirea lui Alonso a fost "coapta" in timp.Schumi nu mai are motive sa fie ostil, Todt nici atat, deci reusita lui Fernando depinde de alte variabile, probabil de relatia cu Massa.Cu echipa de ingineri va colabora foarte bine:)
    0 0
  • si totusi...
    Nu pot uita episodul din calificarile Hungaroring 2007 (o inscenare murdara), cand Hamilton a intrat la boxe imediat dupa Alonso (lucru pe care nu l-am mai vazut pana atunci si nici de atunci incoace), reclamand apoi comisarilor de cursa ca a fost impiedicat de colegul de echipa (care in mod normal astepta indicatiile inginerului sau pentru a iesi la momentul optim), sa-si faca turul rapid. Stupoare, comisarii de cursa i-au dat dreptate lui Hamilton, a urmat retrogradarea lui Alonso, care era in pole-position, prima pozitie revenindu-i reclamantului la masa verde. Atunci a pierdut Alonso al treilea titlu mondial. Am inceput sa cred dupa ultimile atacuri la adresa lui Alonso, ca si Massa ar putea fi capabil de asemenea inscenari. Sa nu uitam totusi, ca el este favoritul lui Schumacher. Sa speram totusi ca toate angoasele mele nu au nici un suport real si ca Alonso va avea parte de un tratament normal din partea echipei, pentru a ne oferi spectacolul asteptat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru