Renault spera sa lupte pentru titlu in 2009

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.03.2009
Bob Bell explica progresele inregistrate de Renault in cadrul testelor de saptamana trecuta de la Jerez si spune ca echipa spera sa fie capabila sa lupte pentru titlu.

Renault a finalizat saptamana trecuta testele de la Jerez, penultima sesiune premergatoare noului sezon competitional.

Dupa rezultatele modeste inregistrate anterior cu noul monopost R29, francezii s-au concentrat pe testarea unei noi aripi fata si a unui nou eleron, iar Bob Bell, directorul tehnic al echipei, spune ca este satisfacut de rezultate.

"Am avut o noua aripa fata si un nou eleron, acestea fiind principalele componente evaluate. rezultatele sunt incurajaotare si ambele ne ofera castigul de performanta pe care il anticipam, ceea ce reprezinta o buna baza de plecare pentru viitor. De asemenea, ne ofera incredere ca putem folosi sistemele noastre la fabrica pentru a dezvolta noi componente pe care sa le punem in masina", a declarat britanicul.

Oficialul Renault a dezvaluit ca dezvoltarea aripii fata flexibile a fost mai putin solicitanta din punct de vedere tehnic decat sistemul KERS. "Nu s-a facut fara dificultati, dar cu siguranta nu a fost la fe lde solicitanta ca dezvoltarea sistemului KERS.

Aerodinamica flexibila este un teritoriu complet nou pentru toate echipele, dar am reusit sa rezolvam problmea din punct de vedere mecanic si sa facem sistemul sa ruleze fiabil, iar asta este cel mai important lucru", a adaugat Bell.

Britanicul a dezvaluit ca, dupa doua sezoane de seceta, Renault se gandeste serios sa lupte pentru titlu in 2009. "Suntem increzatori ca am stabilit fundatia pentru un sezon bun in care putem lupta pentru podiumuri si victorii, iar asta inseamna in cele din urma ca speram sa luptam pentru titlu. Intotdeauna am spus ca acesta ar trebui sa fie obiectivul nostru. Nu suntem aici pentru cifre, suntem aici pentru a castiga. Totusi, este prea devreme si nu stim cum stam pana nu ajungem la Melbourne, unde toata lumea va concura in aceleasi conditii".

Via | Renault F1 Team

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru