Rezultele sondajului efectuat de FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.03.2009
FOTA a prezentat joi la Geneva rezultatele sondajului de opinie efectuat pentru a descoperi dorintele fanilor Formulei 1 legate de dezvoltarea sportului.

FOTA a initiat recent un sondat de opinie in 17 tari prin care a incercat sa descopere noi modalitati prin care ar putea creste audienta Formulei 1.

Oficialii FOTA au dezvaluit ca propunerile referitoare la regulamentul sportiv si cel comercial au la baza rezultatele acestui sondaj. Acesta a fost primul sondaj efectuat atat pentru fanii F1, cat si pentru telespectatorii pur ocazionali. Astfel, 25% dintre respondenti sunt telespectatori regulati ai curselor de F1, 44% mederati, iar 31 ocazionali.

Iata care au fost concluziile sondajului efectuat de FOTA:

1.Nu exista nicio dovada ca fanii doresc schimbarea formatului de cursa prin curse de tip sprint sau inversarea grilei de start.

2. Cea mai mare parte a consumului este legat de transmisiile TV, iar FOTA isi propune sa mareasca aportul internetului si al telefoniei mobile.

3. Sondajul a dezvaluit ca fanii nu doresc in acest moment schimbarea formatului de calificari si, prin urmare, eventualele modificari nu ar aduce o crestere semnificativa a audientelor.

4.

Fanii au solicitat cresterea diferentei dintre primii doi clasati iai cursei, motiv pentru care FOTA considera ca ajustarea minora a sistemului de punctare este justificata.

5. Fanii considera ca schimbarea pneurilor este mult mai importanta decat realimentarea cu combustibil, astfel ca FOTA considera ca audienta nu va scadea in cazul in care realimentarile vor fi interzise din 2010.

Taguri: FOTA, propunere, sondaj

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    @Greseli :)
    Doar 31 de persoane intervievate erau telespectatori ocazionali? Mama ce de fani :))) Dar 'mederati" ce inseamna? :))))

    Ce pacat ca nu au schimbat mai repede punctajul. Felipe castiga si mai repede titlul... pierdut in ultima etapa...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru